Eksklusivt intervju: Stappfulle julekonserter for Hekla Stålstrenga

hes

Hekla Stålstrenga opplevde strålende suksess med slipp av julealbum og Julefolk-turné i fjor. Og i år gjentar Tromsø-bandet suksessen med utsolgte forestillinger i Bodø, Salten, Nordland og andre steder i Norge.

Julekonsertene til Hekla Stålstrenga arrangeres i kirker der de byr på kjente og ukjente, kjære og klassiske julelåter inn i sitt musikalske univers.

Bodøposten.no fikk et kort intervju med vokalist, Anne Nymo Trulsen, rett før dagens konserter i Alstahaug kirke i Sandnessjøen:

Hvordan synes du jule-turnén går?

– Jeg er glad i å være i kirker, jeg synger mye i bryllup og begravelser i Tromsø. Jeg får liksom roen i en kirke. Dessuten er det en fantastisk akustikk og mye lyd i kirkene.

Og bandet er også entusiastiske for lydbildet som skapes i kirkene.

– Det første musikerne i Hekla Stålstrenga bruker å gjøre når vi kommer til en ny kirke er å teste akustikken.

Og det er tydelig at folket for alvor har oppdaget bandet, for omtrent alle konsertene er utsolgt. Og konserten i Bodø 6. desember er helt utsolgt.

– Konserten vi skal ha i Hunstad kirke er allerede utsolgt, men folk i Bodø og Salten kan ennå få billetter til konsertene i Rognan, Røstvik i Sørfold og Meløy.

Men skal du få med deg en julekonsert med Hekla Stålstrenga må du med andre ord forte deg å bestille billetter med en gang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.