– Eiendomsskatten vil øke med Arbeiderpartiet og Senterpartiet i regjering

frp

Frps Helge André Njåstad kommer med advarsel om at eiendomsskatten vil øke markant med en regjering bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Han etterlyser en garanti for at eiendomsskatten ikke blir økt med et eventuelt regjeringsskifte.

– Sp og Ap er ikke noe Frp light. Disse partiene vil føre en like usosial eiendomsbeskatning som SV ville gjort, sier Njåstad.

I Stortinget debatteres kommuneøkonomien for 2022. FrP har fått gjennomslag med regjeringspartiene om å utrede et tak på eiendomsskatten. Hvor Njåstad utfordret Senterpartiet på eiendomsskatt. Et makstak på 3000 kroner i eiendomsskatt mener Senterpartiets Heidi Greni er usosialt. 

– Dette sier en hel del om hvorfor Senterpartiet vil la kommunene plyndre boliger og hytter med eiendomsskatt, helt ubegrensa. De har ingen respekt for hva huseiere, innbyggere og hyttefolk genererer av inntekter til en kommune. Derfor føler de at det er helt greit å legge enda en skatt på toppen av alle andre skatter og avgifter du bidrar med, sier Njåstad

– Nesten en dobling av allerede høy eiendomsskatteregning kan altså bli hverdagen etter valget, for hus og hytteeiere, fortsetter Njåstad.

FrPs kommunalpolitiske talsmann utfordret Sp på Stortingets talerstol i dag. Sp vil ikke garantere at promillen vil forbli lav.

– FrP har fått satt ned promillen fra 7 til 4 promille. De rødgrønne vil ikke bekrefte at de beholder kuttet og da kan fort eiendomsskatten øke dramatisk de kommende årene, avslutter Njåstad

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.