Slik får du perfekt grillresultat hver gang

weber

Gladkokken Jan Henrik lager all slags mat på grillen. Ved hjelp av hans tips og triks og Webers smartteknologi kan også du lykkes med alt fra biff til fisk og kaker – hver gang.

«La Piazza Felice», Det glade torg, står det på skiltet Jan Henrik Gladkokken Syversen har hengt opp over utekjøkkenet i bakhagen.

Her har han nemlig plassert den splitter nye Weber-grillen sin.

– Jeg elsker grilling. Det gir en lykkefølelse. Og veldig god mat, med en helt egen smak, lukt og stemning, smiler matbloggeren, som til og med har laget julemat på grillen.

Uansett hva du skal grille, er det de samme faktorene som må stemme for at du skal lykkes: Du må treffe riktig på temperaturen, avstanden mellom maten og varmen, og hvor lenge den griller.

– Grilling fører deg tilbake til bålet i skogen. Du må bare lære å kontrollere ilden, så kan du lage all slags mat, sier grilleksperten Anders Jensen.

Med Genesis II EX-315 GBS gassgrill blir grillingen enklere enn noen gang.

Smartteknologi innebygd i grillen følger nemlig med på både temperatur, hvor lenge maten har grillet, og nøyaktig hva kjernetemperaturen er. Dermed får du full kontroll.

Ved å koble grillen til appen Weber Connect og fortelle appen hva du griller, kan du til og med få varsel på mobiltelefonen om når du skal legge på, snu, og ta av maten.

Dermed kan du vie full oppmerksomhet til tilbehøret – eller slappe av sammen med gjestene mens maten gjør seg ferdig.

– Vi vil at du skal lykkes, og at du skal bli en grillhelt for gjestene og familien. Derfor forteller appen deg steg for steg hva du skal gjøre – og når du skal gjøre det – for å få et perfekt resultat, sier Jensen, og legger til:

– Du må bare huske å ha lyd på i notifikasjonene på mobilen.

Jan Henrik Gladkokken Syversen er blant de første som har den nye smartgrillen i hagen. Han er svært fornøyd.

– Kvaliteten er følbar. Det er rett og slett en solid grill. Alt virker gjennomtenkt: Fargene, knottene, funksjonaliteten. Det er til og med lys ved håndtaket så du kan grille i mørket, sier han.

Også smartfunksjonene faller i smak hos matbloggeren.

– Det vanskeligste med grilling er for de fleste å vite når maten er ferdig. Samtidig er det veldig viktig, begynner han.

– En kyllingfilet er for eksempel kjempegod når den har 61 graders kjernetemperatur, men smaker som viskelær på 65. Her hjelper sensorene og appen deg hele veien, sier han.

Steketermometeret Weber Connect med trådløs sender kan også kjøpes separat, hvis du vil oppgradere en eksisterende grill til smartteknologi.

Både Gladkokken og Anders Jensen tror at Weber Connect-teknologien vil få flere til å våge å eksperimentere på utekjøkkenet.

– Vi vil at alle skal bli mestergrillere. Weber Connect gjør at du får en enorm komfortsone. Med appen på mobiltelefonen har du jo kursinstruktøren i lomma, smiler Jensen.

Fisk og skalldyr. Frukt og grønnsaker. Brød og kaker. Ventepølser og langtidsgrillet svinenakke… De to grillentusiastene er skjønt enige om at alt kan grilles!

– Grillet skalldyr er nydelig. Og hjertesalat! Den ligger lag i lag, som fyller seg med deilig aroma og røyk, sier Gladkokken så matlysten nesten pipler.

– Hjemme hos oss baker og steker vi alt på grillen. Scones, for eksempel. Og kanelboller. Stekeovnen bruker vi kun til å varme opp rester, sier Anders Jensen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.