gunnar andreassen

Ordfører og varaordfører i Rana er klare

Ranaposten.no publiserte nylig nyheten om valgresultatet for Rana kommune. Rana Arbeiderparti og Rana Høyre har inngått et valgteknisk samarbeid for de neste fire årene. Og nå er fordelingen av toppvervene i kommunen... Les mer »
gunnar andreassen

PODCAST: Erna Solberg i inhabilitets-skandale

Journalist Gunnar Andreassen og standup-komiker Martin Soulimani snakker om valget, inhabilitets-skandaler og verdensrekord i EMD-dommer for barnevernet. Første det av podcasten snakker duoen om valget, valgresultater og inhabilitets-skandalene til flere politikere. Særlig... Les mer »
gunnar andreassen

Kommunevalget i Rana 2023: Her er tallene

Det er 20 905 personer med stemmerett i Rana. 58,7 % av dem stemte under kommunevalget, og nå er 100% av stemmene opptelt. Her er valgresultatet for Rana kommune: Arbeiderpartiet: 33% Høyre: 17,1% Senterpartiet: 12,5% INP: 11,4% Rødt:... Les mer »

6700 ranværinger stemte før valgdagen

Antallet som har forhåndsstemt har økt med over 20 prosent, sammnlignet med forrige kommune- og fylketingsvalg, opplyser Rana kommune. 6.700 personer av i alt 20.904 personer med stemmerett i Rana har forhåndsstemt... Les mer »
bedrift lønn avtale

Vefsn kommune ønsker kandidater til eldreråd og råd for personer med funksjonsnedsettelse

I forbindelse med at det er kommune- og fylkestingsvalg til høsten, skal det oppnevnes eldreråd og råd for personer med funksjonsnedsettelse for perioden 2023-2027 i Vefsn. Vefsn kommune ønsker kandidater til eldreråd og... Les mer »
surveys

750 000 kroner til trygt skolevalg i Nordland

Nordland fylkeskommune påtar seg ansvaret rundt organiseringen av skolevalget i Nordland i 2023, og bidrar i tillegg med å dekke reiser med buss, båt og ferge for de unge politikerne som skal... Les mer »
valg

11 partier i Vefsn har levert listeforslag til kommunestyrevalget 2023

Frist for innlevering av listeforslag til kommunestyrevalget 2023 i Vefsn var 31. mars 2023, nå blir alle forslagene behandlet av valgstyret, melder Vefsn kommune. I Vefsn har man mottat listeforslag fra 11... Les mer »
catalonia

LESERINNLEGG: En provokasjon mot Catalonia

19. januar vil et toppmøte som Spanias president Sánchez har kalt til for å møte Frankrikes president Macron finne sted i Barcelona. Av: Jordi Oriola Folch. Sánchez har bekreftet at toppmøtet kan... Les mer »
spania

LESERINNLEGG: Forfølgelse av aktivister i Spania

Josep Lluís Alay er professor i historie ved Universitetet i Barcelona og jobber som sjef for kontoret til presidenten i Catalonia, Carles Puigdemont, som ble ulovlig avsatt av den spanske regjeringen i... Les mer »
elbilforeningen

Valg 2021: Nordmenn er opptatt av elbilpolitikk

Snart er det stortingsvalg i Norge og velgerne veier fordeler og ulmeper med de ulike partiene. Elbilfordelene er viktig for velgerne ved stortingsvalget, viser ny undersøkelse. – Årets valg blir spennende for... Les mer »