nfk

Nært samarbeid om likeverdige helsetilbud i nord

–  Helse Nord må sikre likeverdige, desentraliserte helsetjenester til pasienter og pårørende i hele Nord-Norge, uavhengig av bosted. Det det er fullt forståelig at reformer er nødvendige for å sikre bærekraftige helsetjenester... Les mer »
nordland fylke

– Styrk Fiskeridirektoratet i nord!

– Nordland ønsker velkommen en styrking av de fiskerifaglige miljøene i hele landsdelen, og spesielt miljøene i Bodø og Tromsø, som skal styrkes med ledelsesfunksjoner i Fiskeridirektoratet. Dette sier Arbeiderpartiet i Nordland... Les mer »
valg

11 partier i Vefsn har levert listeforslag til kommunestyrevalget 2023

Frist for innlevering av listeforslag til kommunestyrevalget 2023 i Vefsn var 31. mars 2023, nå blir alle forslagene behandlet av valgstyret, melder Vefsn kommune. I Vefsn har man mottat listeforslag fra 11... Les mer »
bøker

LESERINNLEGG: Ny bok om venstresidens antisemittiske arv

En etterlengtet bok om antisemittismen på den politiske venstresiden er nylig utgitt i Norge. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Forfatteren, professor Torkel Brekke, som selv har bakgrunn fra et... Les mer »
vinter vei

LESERINNLEGG: Når skal du gjøre jobben din, Samferdselsminister?

I 2020 bestemte veimyndighetene at færre skulle kunne få medisinsk dispensasjon for å beholde førerkortet. Det medførte blant annet at mange yrkessjåfører med ett øye sto i fare for å miste lappen... Les mer »
gunnar andreassen

PODCAST: Standup-komikere fra Bodø vitser om politikere og strømregninger

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen pluss standup-komikerne Martin Soulimani og Bjørn Erik Bryhn fra Bodø i Nordland snakker om nyhetsbildet i en fersk podcast.  Elon Musk kjøper Twitter, høye strømpriser og feiloperering... Les mer »
nfk

Vil ha fortgang i samferdselsplaner for Rana

Nordland arbeiderparti vil ha konseptvalgutredning for Mo i Rana fra Statens Vegvesen. Dette går fram av et forslag fra Ap til uttalelse fra fylkestinget. Under er hele forslaget gjengitt: Vil ha KVU for... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

LESERINNLEGG: Ditt besøk kan gjøre en forskjell for Mo i Rana

Sola har snudd, og vi går mot lysere tider. Men, selv om det nylig kom noen lettelser i smittevernreglene, henger det fortsatt mørke skyer over reiselivsnæringen mange steder i landet. Av næringsminister... Les mer »
læring lærer klasse

Høgskolen i Nesna legges ikke ned

Senterpartiet og Ap har bestemt at de skal reetablere og ha en fullverdig høgskole på Nesna, opplyser NRK. – Vi skal gjenopprette grunnskole- og barnehageutdanningen. Vi skal også se om vi kan... Les mer »
frp

– Eiendomsskatten vil øke med Arbeiderpartiet og Senterpartiet i regjering

Frps Helge André Njåstad kommer med advarsel om at eiendomsskatten vil øke markant med en regjering bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Han etterlyser en garanti for at eiendomsskatten ikke blir økt med... Les mer »