Brygger øl i Selvær for havmat fra Helgelandskysten

selværøl

Selvær er et lite fiskevær i Træna kommune i Nordland, Selvær er også stedet der Selværølet skal lanseres fredag 26. april kl. 15.00. Brødrene Selvær skal være de tre første til å prøvesmake.

Det er bryggerimester Robert Smith-Hald som har brygget ølet som skal være tilpasset havmat fra Helgelandskysten.

Robert har arbeidet som bryggeridesigner og -mester ved Hansa bryggeri. Han er også norgesmester i hjemmmebrygg. Han er nå selvstendig og slipper til høsten sin bok om ølproduksjon på Cappelen-Damm.

– Flere har tjuvstartet reservasjon av kasser med Selværøl, det var vi ikke forberedt på. De første bestillingene er allerede tikket inn og 1/3-del av første levering er allerede reservert, – uten at kundene i det hele tatt har rukket å prøvesmake, sier brødrene Bjørn Smith-Hald og Robert Smith-Hald som står bak bryggingen.

Selværølet skal bare selges i Selværs nærområder, og vil ikke bli å finnes i ølutsalg ellers i landet. Designet av flaskeetiketten er i full gang og er klart for trykking etter påske.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.