MUSIKK: Liam Gallagher ute med singelen «Shockwave»

warner

Denne uka har man kunne se Liam Gallagher markere sin tilbakekomst med full gass. Utsolgt intimkonsert på Hackney Round Chapel i London? Bibelsk. Premiere og utgivelse av etterlengtet «As It Was» dokumentar? Gjennomført. På forsiden av Q magasin med beskrivelsen «rock’s finest frontman»? Naturligvis. 

Nå avslutter Liam en hektisk uke med utgivelsen av den nye singelen «Shockwave», som er første smakebit fra hans kommende andre studioalbum «Why Me? Why Not».

«Shockwave» kommer til live med et beist av et riff som kanaliserer The Who og T. Rex, før Liam bryter ut i det uopphørlige refrenget med karakteristisk gjennomslagskraft. “You sold me right down the river, you had to hold me back,” synger han, “you could’ve looked for the sunshine, but you had to paint the whole thing black.” Du kommer til å synge refrenget resten av året: «It’s coming round like a shockwave!»

– Jeg er gira for å være i live, gira for å lage nye låter, ivrig for å komme i gang. Det er fint å være tilbake med ny musikk fordi det betyr at jeg kan komme meg ut, spille noen konserter og kritisere noen fordi det er det jeg gjør. La oss være ærlige, det er kjedelig uten meg, forteller Liam.

Liam skrev «Shockwave» med to viktige samarbeidspartnere bak «As You Were» albumet: Andrew Wyatt, som vant en Oscar for Best Original Song som medforfatter av «Shallow» fra filmen «A Star is Born», og Grammy-vinner Greg Kurstin som også produserte låta. Den ble spilt inn i Los Angeles. 

Liam Gallaghers debut soloalbum «As You Were» ble en kritikerrost og kommersiell suksess som debuterte som #1 og oppnådde platina sertifisering. Liam var tilbake der han hørte til, og spilte utsolgte konserter og vant priser fra Q, NME og GQ. 

– «Why Me? Why Not» er en bedre plate enn «As You Were», og det sier jo noe, for den var episk, var den ikke? sier Liam.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.