Brønnøy kommune er Årets miljøkommune 2022

nfk

Ungdommens fylkesråd i Nordland deler hvert år ut prisen til en kommune som har jobbet ekstra godt for å ta vare på naturen  i sitt nærområde, tatt hensyn til klima og involvert  lokalbefolkningen i jobben.

– Brønnøy er en av kommunene i Nordland som tar klima- og miljøarbeid på fullt alvor! sier leder i Ungdommens fylkesråd Sigurd Hjelle.

-Årets  vinner har tenk nytt og skapt et annerledes-engasjement, med involvering av og samarbeid med både offentlige og frivillige organisasjoner, privat og offentlig næringsliv, sier leder i Ungdommens fylkesråd Sigurd Hjelle.

-Gjennom et godt dokumentert sommerjobb-program for ungdom har de greid å skape liv og røre i kommune, har vist at ungdom kan gjøre en forskjell når de slipper til, har synliggjort og dokumentert at ungdom + miljø + klima = sant med programmet «Brønnøyverter». Ungdommene melder at de er blitt stolte av kommunen sin, at de opplever å bli lyttet til, at de opplever å utgjøre en forskjell, sier nestleder i Ungdommens fylkesråd Silje Moen.

Kommunen som vinner prisen får en premie på kr. 100 000,-  .

Ungdommens fylkesråd spleiser på premien med Christian Torset som er fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse 

– Miljøkommuneprisen er ungdommens marsjordre til oss alle om å få opp farta. Fylkesrådet er stolte av å bidra til det viktige arbeidet Ungdommens fylkesråd gjør, både på klima- og miljøfeltet og ellers, sier en stolt fylkesråd,

Hensikten med Ungdommens fylkesråds miljø prisen er å minske utslippet i Nordland kommuner, å spre bevissthet om klima og miljø og lære om FNs bærekraftsmål.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.