surveys

Naturvernforbundets partiguide 2021: Store partier svikter miljøet

De store partiene svikter i miljøpolitikken. Det viser Naturvernforbundets partiguide som lanseres i forkant av stortingsvalget. – Det er dypt skuffende. Høstens stortingsvalg er tidenes viktigste. Likevel har ikke de største partiene... Les mer »
været bodø

Ny rapport: Frykter rasering av de siste naturskogene

I en ny rapport foreslår Miljødirektoratet og Landbruksdepartementet en ordning som kan føre til at de minst økonomisk lønnsømme skogene blir vernet, ikke de biologisk mest verdifulle områdene. – Hvis regjeringen følger... Les mer »

Russiske Nornickel stengte ned kopperfabrikk for å kutte utslipp i grenseregionen med Norge og Finland

Den russiske metallprodusenten Norilsk Nickel gikk på mandag ut med at de skulle stenge ned den metallurgiske fabrikken I byen Monchegorsk som del av firmaets nye initiativ for å gå over tile... Les mer »
Miljødirektoratet

136 kommuner og fylker søker om Klimasats-støtte

Klimasats fordeler i år 100 millioner kroner til kommuner og fylkeskommuner som vil kutte utslipp av klimagasser. Miljødirektoratet har fått 331 søknader. – Regjeringen har lagt fram en klimaplan som viser hvordan... Les mer »

I Norge ble stengingen av anlegget kalt en julegave

Stengingen av et metallurgisk anlegg i byen Nikel i Murmansk, ble kalt en julegave til Norge. Denne ytringen kom fra miljøaktivister. Utslippet fra Nornickel nikkelsmelteverket i Nikel har hatt mange ulike påvirkninger... Les mer »
fretex

Blir det fullt i skuffer og skap i jula?

I disse dager kommer det mange nye ting inn i hjemmene våre. For at det ikke skal bli for fullt, kan du gi noe av det du allerede har videre. Sjekk ut... Les mer »
avtale enighet

Miljøfyrtårn til Kunnskapsparken Helgeland

I kommunestyret 29. september fikk Kunnskapsparken Helgeland overrakt beviset på at de er sertifisert som Miljøfyrtårn. Connie Sperstad fra Kunnskapsparken Helgeland mottok prisen. – Kunnskapsparken Helgeland er et regionalt innovasjonsselskap med ansatte i Mosjøen,... Les mer »
svanemerket

Nordisk gjennombrudd for svanemerket renovering

Etter langt forarbeid kom endelig gjennombruddet for svanemerket renovering på Island og i Danmark. Når følger Norge etter? Endelig er det klart for de første svanemerkede renoveringsprosjektene. Byggeaktører på Island og i... Les mer »
plast søppel

Strandryddeuka 2020 blir utsatt til høsten

For å hindre smittespredning har Hold Norge Rent besluttet å utsette vårdugnaden Strandryddeuka til høsten. – Det er selvsagt trist, men det er ikke forsvarlig å mobilisere til en nasjonal ryddedugnad når... Les mer »
søppel

Søppelhenting som normalt i Salten

All søppelhenting i Salten fortsetter som normalt. Også miljøtorgene i regionen holder åpent som vanlig, opplyser NRK. – Vi vurderer selvfølgelig situasjonen fortløpende fra dag til dag og er klar til å... Les mer »