miljødirektoratet

Alvorlig økning av ulovlig laksefiske i Nordland

Miljødirektoratet er bekymret for utviklingen av ulovlig laksefiske i deler av landet. Samtidig fører ny strategi til at flere tas på fersk gjerning. – Vi ser svært alvorlig på situasjonen i Vestland... Les mer »
web

Statsbudsjett 2024: Manglende satsinger på veier og løftebrudd på vedlikehold

Fredag 6. oktober presenterte regjeringen statsbudsjettet for 2024. Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) hadde klare forventninger til regjeringen om igangsettelse av samfunnsnyttige offentlige byggeprosjekter og at de opprettholdt satsingen på vedlikehold innenfor... Les mer »
Miljødirektoratet

Ny avtale: Kjemikalier skal ikke skade helse og miljø

Verdens land er enige om å løse de store problemene med kjemikalier. Ny global FN-avtale skal sikre at farlige stoffer blir håndtert forsvarlig. – Dette er en stor milepæl i det internasjonale... Les mer »
enova

Kaianlegget til Fishbase Salmon på Dønna blir elektrisk

I løpet av vinteren synker lydnivået på kaianlegget til Fishbase Salmon AS på Dønna. Da forsvinner den dieseldrevne hjullasteren og erstattes av en elektrisk utgave. Støynivået vil gå ned og selskapet kutter... Les mer »
nfk

Brønnøy kommune er Årets miljøkommune 2022

Ungdommens fylkesråd i Nordland deler hvert år ut prisen til en kommune som har jobbet ekstra godt for å ta vare på naturen  i sitt nærområde, tatt hensyn til klima og involvert  lokalbefolkningen i... Les mer »
sykkel

Miljødirektoratet støtter mye besøkte naturområder i Nordland

17 norske turmål får 8,8 millioner i støtte fra tilskuddsordningen Nasjonale turiststier, for å ivareta kultur- og opplevelseskvaliteter, sikkerhet og natur, 5 av dem er i Nordland. – Flere av stiene i... Les mer »
innvandring

Vil stoppe innvadringen til Norge for miljøet

Hvis vi virkelig brydde oss om klimaet så ville vi stengt grensene. Flyreiser, bilavgift og miljøskatt blir bare dråper i havet sammenlignet med hva miljøet kan spares for hvis vi ikke ble... Les mer »
grønt punkt

Ikke kast denne i plastinnsamlingen!

Juletrenett og vedsekker skal ikke i plastinnsamlingen. Det kan skape store problemer for avfallshåndteringen. De fleste juletrær har et nett rundt seg for å beskytte det og gjøre transporten hjem enklere. Selv... Les mer »
fyrverkeri

Sammen om forbud mot privat fyrverkeri

Over 20 organisasjoner og fagpersoner går sammen for å vise sin misnøye mot dagens lovverk som tillater fyrverkeri i privat regi. De oppfordrer regjeringen til å innføre forbud for å beskytte mennesker,... Les mer »
vinter vei

Fra nyttår blir det krav om nullutslipp for tunge varebiler i offentlige anskaffelser

– For at Norge skal klare å nå klimamålet vi har satt oss under Paris-avtalen, er vi nødt til å ta i bruk en rekke virkemidler. I stadig flere deler av transportsektoren... Les mer »