Tips for perfekt grilling i sommer

mat kjøtt

Sol, sommer og grilling hører sammen, og hva er vel bedre enn å invitere familie og venner på en hyggelig hagefest der man både lager og spiser mat utendørs? Med disse tipsene vil du få maksimalt ut av grillmåltidet. 

Riktig steketid er nøkkelen til vellykket grilling, og med et godt steketermometer er du garantert perfekt resultat – hver gang. Salgssjef i Elkjøp Norge, Arnstein Værdal, forteller at det i denne kategorien finnes mange produkter å velge mellom. Fra enkle analoge termometere til trådløse, digitale steketermometere som kan styres med en app på telefonen din. Et grillsett med klype, stekespade og stekegaffel er også helt nødvendig når du skal håndtere mat på en varm grill. 

Ved å variere menyen kan du bruke grillen oftere og spise sunt gjennom hele grillsesongen, påpeker Arnstein, og legger til at det finnes masse forskjellig utstyr som gjør det enklere å tilberede smakfull grillmat. 

– En hamburgerpresse er for eksempel noe enhver grillentusiast bør ha for å lage perfekte hamburgere. Hamburgerpressen sørger for at de ulike kjøttstykkene får lik størrelse og vekt, slik at man enkelt kan oppnå et jevnt resultat, forklarer salgssjefen. 

Med det rette tilbehøret kan du faktisk også forvandle grillen til en pizzaovn. 

– Vi tilbyr både pizzasteiner og pizzastål som gjør det enklere å lage pizza på grillen. Hovedforskjellen på de to alternativene er at pizzastålet overfører varme raskere enn en pizzastein, noe som gjør at pizzaen normalt sett blir raskere ferdig. Steketiden vil også variere avhengig av om man har en kullgrill eller en gassgrill, legger Værdal til.

Nystekte pølser, saftige biffer, grillspyd med grønnsaker og italienske pizzaer er ikke forbeholdt de med hus og hage. Dersom man bor i en leilighet midt i byen finnes det mange mindre griller som egner seg til bruk på balkongen, men det er viktig å undersøke om borettslaget har restriksjoner for hva slags grill man kan ha. Ofte vil det beste valget være en elektrisk grill, eller en gassgrill, men om man ønsker større fleksibilitet kan Arnstein også anbefale en bordgrill. Disse tar liten plass og er enkle å flytte på. 

Til slutt anbefaler salgssjefen at alle som har en grill, også har et grilltrekk. 

– Enten det er i en hage, eller på en balkong, står de fleste griller utendørs om sommeren, men sol, regn og vind tærer på materialene, så det er lurt å dekke til grillen med et trekk når den ikke er i bruk. På den måten vil du ha glede av grillen din i lang tid fremover, avslutter Arnstein.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.