Maret Ravdna Buljo fra Nordland kan vinne til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

oppskrifter mat

Med årene har Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris blitt en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljøet. I år kjemper fem kandidater fra hele landet i finalerunden. Og du bestemmer hvem som vinner!

Ingrid Espelid Hovigs matkultturpris deles i år ut for 26. gang, og er en pris som henger høyt i mat-Norge.

Til ære for husstellærer Ingrid Espelid Hovig og etnolog Astri Riddervold, som begge har vært unike formidlere av Norsk mat og matkultur, skal årets pris gå til en person som viderefører arven fra deres virke.

Etter en åpen nominasjonsprosess har styret i Stiftelsen valgt ut fem kandidater fra 23 foreslåtte. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.

Alle som vil kan stemme på sin kandidat på . Du kan stemme på en av de fem nominerte av gangen og kun en gang per dag. Stemmegivningen lukkes 31.10.2019.

Prisen består av et diplom og et stipend på 30 000 kroner, og deles ut under Stiftelsen Matmerks fagdag i Oslo 13. november.

Årets kandidater:

 • Fra Nordland: Maret Ravdna Buljo
  Matformidler og reineier Maret Ravdna Buljo er en svært viktig ambassadør og ildsjel for samisk matkultur. Hun har brukt mye tid og krefter på å samle, formidle og levendegjøre samisk matkultur.
 • Fra Trøndelag: Heidi Bjerkan
  Heidi Bjerkan står for et norsk kjøkken som er gastronomi i verdensklasse, basert på tradisjon. I tillegg er hun kjent som en kokk som jobber tett med både bønder og sine lærlinger for å bygge kunnskap.
 • Fra Akershus: Trine Sandberg
  Bloggen ”Trines Mat” er Norges største matblogg og henvender seg til hvermansen med enkle oppskrifter som alle forstår.
 • Fra Oppland: Per Borglund
  Per Borglund er redaktør for Norges største matmagasin: Mat fra Norge. Han er en ildsjel som viderefører tradisjonen fra de to damepionerene ved systematisk og idealistisk å løfte frem i deres ånd, de norske mattradisjonene i tekst og bilde fra alle tenkelige vinklinger.
 • Fra Sogn og Fjordane: Kari Støfringsdal
  Kari Støfringsdal er bonde og utdannet faglærer i husstell ved Statens husstellærerhøgskole på Stabekk. Hun har i mange år vært en glimrende formidler av norsk matkultur.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.