SAS ønsker det første Airbus A350-flyet velkommen

sas

Det første av åtte Airbus A350 har offisielt blitt en del av SAS-flåten, og fra 28. januar 2020 kan reisende oppleve verdens mest moderne og drivstoffeffektive langdistansefly. Med innovativ teknologi og design introduserer det en ny og mer miljøvennlig form for langdistansereiser til og fra Skandinavia.

Reisende kan se frem til enda mer komfortable flyvninger, inkludert en kabin med helt ny type seter og unike, spesialtilpassede SAS-løsninger. Flyet består av det nyeste i aerodynamisk design og teknologi og som gir et uovertruffent nivå av driftseffektivitet.

– A350 er en milepæl i den omfattende fornyelsen av SAS-flåten, som vil bestå av markedets mest avanserte og drivstoffeffektive fly. Med dette flyet reduserer vi drivstofforbruket med opptil 30 prosent reduserte karbonutslipp i forhold til forgjengeren. Det eksterne støyavtrykket vil dessuten bli redusert med 40 prosent. Sammen med den nye dekoren er A350 et symbol på en mer bærekraftig og konkurransedyktig fremtid for SAS, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

SAS’ designere og teknikere har tatt for seg alle elementer av flyet. De har designet et interiør som matcher og forbedrer det høye komfortnivået, og samtidig minimeres vekten og dermed reduseres karbonutslippene. Flere av funksjonene er basert på viktige tilbakemeldinger fra SAS’ kunder.

– Flyet er en av våre største investeringer og gjør at vi kan tilby en enestående reiseopplevelse. Vi ser frem til å ønske passasjerene våre velkommen om bord på dette topp moderne flyet, sier Rickard Gustafson.

På hver flyvning kan til sammen 300 reisende og besetningen se frem til et kabinmiljø med dempet støynivå og dobbelt midtgang: Kabintrykket er optimalisert med mer frisk luft, samt avansert kontroll av temperatur og fuktighet.

Flyet, som har fått navnet Ingegerd Viking, vil bli satt i drift som langdistansefly den 28. januar. Basen blir ved SAS-sentralen på København lufthavn, og det skal fly syv ruter det første året: Chicago, Beijing, New York, Tokyo, Shanghai, Hongkong og San Francisco.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.