13.000 grunner til å besøke Nord-Norge av Truls Svendsen vant pris

innovasjon norge

Visit Norway gikk helt til topps i reiselivsbransjens svar på Oscar, og ble «Best in show» med verdens lengste reisereklame: 13.000 grunner til å besøke Nord-Norge av Truls Svendsen.

Adrian Awards er verdens største og mest prestisjefylte konkurranse innen reiselivs- markedsføring. De kårer vinnere innen reklame, PR og digital markedsføring. Årets priser ble delt ut den 30. mars i Boca Raton i Florida, og denne gangen stakk altså Visit Norway av med hele 10 priser, to platinum, tre gull, en sølv og tre bronse. Vi fikk også prisen «Best in show», den aller gjeveste utmerkelsen for beste arbeid uavhengig av kategori.

– Det er helt fantastisk å få anerkjennelse for at vi er best i verden på det vi gjør. Vi leverer jevnt på et høyt nivå med hele fem premierte arbeider. Det er flott å få bekreftet at vi ikke er en «one hit wonder», sier en stolt Katrine Mosfjeld, leder for forbrukermarkedsføring i Visit Norway.

Det var kampanjene “13.000 reasons to visit Northern Norway” og “Where is Will?” som stakk av med de aller gjeveste prisene. Den første, «13.000 reasons to visit Northern Norway» ble kåret til «Best in Show», og er en kampanje som på humoristisk vis inviterer Truls Svendsen til å lese opp 13, 000 tilbakemeldinger fra turister som har besøkt Nord-Norge—i én tagning. Begge kampanjene ble også hedret med en Platinum-pris, som er den høyeste utmerkelsen Adrian Awards gir.

– Altså, dette er helt sjukt rått! At Visit Norway-gjengen leverer kreativitet på dette nivået midt i en pandemi fra hjemmekontor, sier ganske mye om hva folka våre er laget av! En stor takk til vår utvidede familie Trigger, Maverix, Mediacom, Try Råd, OBHF og Plan-B som pusher oss faglig hver eneste dag og som sammen med oss skaper resultater i verdensklasse for norsk reiseliv, sier kreativ leder Jon Erik Skaret, som også var til stede under prisutdelingen.

Kampanjen «Where are you Will?» ble produsert sammen med Maverix, mens den andre platinum-vinneren «13,000 reasons to visit Northern Norway» var et samarbeidsprosjekt med NordNorsk reiseliv. 

– Vi er takknemlig for at Nord-Norges internasjonale gjester kunne hjelpe nordmenn til å oppdage sitt eget land, videreformidlet på en underholdende måte av Truls Svendsen, sier leder for kommunikasjon og marked i NordNorsk Reiseliv, Siw Sandvik. Kampanjen ble laget i samarbeid med Trigger Oslo.

– Det føles så bra å få denne annerkjennelsen sammen med Visit Norway. I en tid der reiselivets spilleregler ble snudd på hodet har vi sammen klart å lage kommunikasjon i verdensklasse. Så har vi også har verdens beste utgangpunkt når vi lager reiselivskommunikasjon for Norge, sier Markus Eckbo Endresen, strategisk rådgiver i Trigger.

I tillegg til de to Platinum-prisene, sikret Visit Norway seg tre bronse, ett sølv og hele tre gullmedaljer. Her høstet også kampanjene “Norway wins the Space race”, #forviktigforskuffen («The drawer proof strategy”) og «Relation Equation» heder og ære, sistnevnte på oppdrag for Landbruks- og matdepartementet. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.