Triatlon: Blummenfelt, Iden, Thorn og Løvseth konkurrerer i Yokohama lørdag

triatlon

Yokohama er World Triathlon Championships Series (WTCS) faste stoppested i mai, og det er 2. WTCS løp for året. WTCS utgjør VM-serien på kortdistanse triatlon, og i Yokohama vil det konkurreres på olympisk distanse, det vil si 1,5 km svøm, 40 km sykkel og 10 km løp.

For Kristian Blummenfelt som var syk ved forrige VM-runde er det sesongåpning på olympisk distanse. Blummenfelt vant i Yokohama forrige gang han var her. Gustav Iden vil forsøke å forbedre seg fra sin 52. plass i runden i Abu Dhabi. Vetle Thorn, som heller ikke lyktes helt i Abu Dhabi, men som tok en seier i europacup i Quarteira senere i mars, har også mulighet på en god plassering. Han rapporterer at det er meldt en del regn i morgen, så sykletraseen er endret for å fjerne det mest tekniske partiet.

– Regnet kan gjøre løpet litt mer uforutsigbart og spennende. Jeg gleder meg! forteller Thorn videre.

Trener Mikal Iden forventer at Thorn får en topp 15-20-plassering på en gjennomsnittlig formdag. For Solveig Løvseth tror han på «en topp-10-plassering dersom svøm sitter». Løvseths start er imidlertid ikke helt sikker. Fjorårets dårlige form betyr at hun kom inn i sesongen med for få poeng til å være garantert startplass. Hennes podium plassering i worldcup i New Zealand i våres tyder likevel på god form. Hun står oppført som nummer én på ventelisten i det kompliserte spillet som gir startmuligheter i World Triathlon systemet, og dermed er sjansene likevel store for at hun står på startstreken i morgen.

– Det har vært veldig bra på trening den siste måneden, så jeg ønsker virkelig å få vist fram den gode formen! sier Løvseth.

Start kvinner: lørdag 03.05 norsk tid

Start menn: lørdag 05:55 norsk tid

Begge konkurranser vises på TriathlonLIVE 

Flere av morgendagens stjerner er på startstreken i europacup i Caorle. For juniorene er dette kvalifiseringsløpet til VM. De 34 best plasserte får Europas kvoteplasser til VM for junior, som går av stabelen i Hamburg i midten av juli. Sportssjef i Norges Triatlonforbund Arild Tveiten har mål og forventning om to norske kvalifiseringsplasser på guttesiden. Jentene vi har med i junior-klassen i Caorle har foreløpig lite erfaring med internasjonale konkurranser, men lykkes de, evner de også å kvalifisere.

Olympier Lotte Miller er tilbake etter skadeavbrekk og hun vil delta i elite kvinner i europacupen i Caorle. Sebastian Wernersen og Ola Vestbø stiller i elite herrer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.