Ny undersøkelse: Unge arbeidstakere skifter jobb oftere

arbeid data nett

42 prosent av dem som skiftet jobb i fjor, planlegger å skifte jobb neste år, ifølge en ny undersøkelse. Det er de yngre generasjonene som bytter jobb oftest.

– Unge arbeidstakere er attraktive fordi de har ny kompetanse som mange selskaper trenger. Arbeidsgivere må jobbe hardt både for å få tak dem og holde på dem, sier rekrutterer Janne Kristiansen i Dfind.

42 prosent av dem som skiftet jobb i fjor, planlegger å skifte jobb neste år. Det kommer fram i den nye rapporten Randstad Employer Brand Research, en stor norsk undersøkelse utført av HR- og rekrutteringsselskapet Randstad.

Arbeidstakere mellom 25 og 34 år (milennials) er blant dem som bytter oftest. 23 prosent av denne aldersgruppen byttet jobb i fjor, og 29 prosent planlegger å bytte jobb i år. Hovedårsaken til at denne generasjonen bytter jobb, er manglende karrieremuligheter.

– Unge arbeidstakere er attraktive fordi de har ny kompetanse som mange selskaper trenger. Arbeidsgivere må jobbe hardt både for å få tak dem og holde på dem, og tørre å la seg utfordre av en ny generasjon med nye ideer og innsikt i brukeratferd, verktøy og plattformer. De bidrar til en diversitet som de fleste arbeidsgivere trenger, og er et potensial som må tas ut, sier Janne Kristiansen.

Hun erBusiness Line Director for rekruttering og organisasjonsutvikling i det Randstad-eide selskapet Dfind, som rekrutterer fagspesialister og ledere innen et bredt spekter av fagområder.

Hun råder arbeidsgivere som vil holde på sine yngre ansatte til å være åpne med dem om mulighetene internt, og gjøre seg kjent med ambisjonene deres.

– Ikke hold dem tilbake. Husk at alder ikke er en parameter på om du er klar for å ta ansvar eller ikke. Slipp dem fram!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.