7 tips som får studielånet til å vare litt lenger

lån kreditt

Mulighetene er store og fristelsene mange når snart semesterets store utbetaling fra Lånekassen suser inn på kontoen.

Med over 20.000 kroner på konto kan det være en utfordring å få det store beløpet til å vare lenger enn bare til neste utbetaling. Her får du sju smarte pengeråd fra forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 om hvordan du kan få studielånet til å vare litt lenger.

– Følger du disse rådene, vil pengene fra Lånekassen vare lenger og du unngår pengekrise når julen og eksamenstid nærmer seg, sier Gundersen.

7 tips som får studielånet til å vare lenger

1. Ikke bruk opp alt. Pengene skal vare helt til juleferien. Når du har kjøpt nødvendige lærebøker o.l., setter du resten inn på sparekonto. Fordel pengene på månedene fram mot jul. Blir de stående på brukskontoen, forsvinner pengene fort.

2. Lag budsjett. Med en oversikt over inntekter og utgifter får du færre overraskelser og det blir lettere å ta gode økonomiske valg.

3. Kjøp brukt. Lærebøker, møbler og klær – det er ingen grunn til å kjøpe nytt til full pris hvis du får det samme brukt og billig.

4. Cash på byen. Når du skal ut, lar du kortet være hjemme og tar med i kontanter det du har tenkt å bruke. Da er faren for overbruk minimal.

5. Dropp de små uvanene. Hver for seg koster de lite, men «lommetyvene» lopper deg store beløp hver måned. Ta med niste og kaffe på termos og kutt ut kjøpekaffe, flaskevann, snus, smågodt, taxi osv. Småutgiftene koster deg mye mer enn du tror.

6. Handle smart. Det betyr å ukeshandle, skrive handleliste og følge listen slavisk. Da unngår du den dyre impulshandelen. Og så skal du handle i den rimelige matbutikken, ikke i den dyre storkiosken eller på bensinstasjonen.

7. Skaff deg en deltidsjobb. Da får du litt ekstra å rutte med, og det gjør seg på CV-en din at du står på ved siden av studiene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.