Turistsvikt i Lofoten: Fotball-VM og dårlig vær får skylda

lofoten

Den varme sommeren i sør kan ha laget trøbbel for turismen i Lofoten. Dårlig vær i nord og fotball-VM får skylda for nedgangen.

Norske turister reiser gjerne til norske naturperler i bobil, og det har vært færre bobiler å se på veiene i Lofoten i år.

– Du forlater ikke 30 grader når det er 14 grader i Lofoten. Det har vi fått merke, sier daglig leder i Destinasjon Lofoten, Elisabeth Dreyer til NRK.

Ifølge Dreier er halvparten av turistene i Lofoten nordmenn. Også hotell- og restaurantnæringen har merket at turiststrømmen har vært lavere i sommer.

– Vi har hatt en nedgang på 25 prosent. Vi merker det ikke så mye på hotellene, men det er færre gjester rundt restaurantbordene, sier Lars Bjørback, som eier av en rekke restauranter og hoteller i Svolvær.

Også han mener at det er norske markedet som svikter Lofoten i år.

Tommy Johansen som jobber ved turistattraksjonen Sund fiskerimuseum har også merket at turistene uteblir, han tror det er været, og i tillegg mener han fotball-VM har spilt inn.

– Fotball-VM har nok bidratt til at de norske turistene vært litt treige med å komme seg på ferie, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.