Nordland fylkeskommune: Samkjørt kollektivtransport i Meløy

nordland fylke

Meløy kommune har kommet med innspill på kollektivtransporten i Meløybassenget. Fra 20. august blir kollektivtilbudet forbedret og enda mer samkjørt i Meløybassenget, opplyser Nordland fylkeskommune.

– Vi har fått gode innspill fra Meløy kommune på hvordan kollektivtransporten i Meløybassenget skal være fremover. Med 283 millioner i mindre inntekter i årene som kommer gjelder det å komme frem til gode løsninger sammen med kommunen, innenfor de rammene vi har. Det har vi gjort, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).

På fredagskveld blir det fra 20. august igjen hurtigbåt mellom Ørnes, Støtt, Bolga, Teksmona, Meløya og Grønøy i korrespondanse med buss fra Bodø.

– Dette gjør at kundene til reiselivsbedriftene komme seg til fastlandet fredag. Noe som reiselivet har etterspurt, forteller Eggesvik.

Meløy ungdomsråd ønsket også denne turen på plass igjen. Kommunens ungdommer får nå mulighet til å delta på aktiviteter i kommunesenteret Ørnes.

– Endring av rutetilbud er krevende for våre våre innbyggere, men vi er fornøyd med at Nordland fylkeskommune tar hensyn til våre innspill. Vi er spesielt glad for at det settes inn et utvidet tilbud fredagskveld med hurtigbåt i Meløybassenget. Det vil styrke den store satsingen som nå skjer innen reiselivet i kommunen, sier ordfører i Meløy kommune Sigurd Stormo (Ap)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.