is vann natur

Våris kan være farlig!

Når solen skinner og temperaturene svinger kraftig får vi det som kalles våris og det kan være utfordrende. – Drastiske temperatursvingninger gjør at isen kan være usikker, sier president Claire Alfonso i... Les mer »
snø

Sen påske og sterke UV-stråler: Hver sjette nordmann bruker ikke solkrem i påsken

Påskeferien nærmer seg og mange nordmenn gjør seg klare for fine dager i solveggen på fjellet, ved sjøen eller hjemme. Driftsdirektør og farmasøyt i Farmasiet, Stig Henning Pedersen, bekymrer seg for sjokksoling... Les mer »
vinter snø

Tusenvis får øyeskader: – Man kan bli solbrent på øynene

Påsken er like rundt hjørnet, og uavhengig om du skal ha bypåske, drar utenlands eller til fjells, er det viktig å huske på at solen er kraftig for både huden og øyene. ... Les mer »
nve

Flom-, jord- og snøskredfare på oransje nivå i Nordland

Det er flom og snø-, jord-, sørpe- og flomskredfare på oransje nivå for deler av Nordland og Troms fra lørdag 19. mars. Lørdag til søndag formiddag ventes svært mye regn over Salten,... Les mer »
martin gunnar

VIDEO: Ny religion på Helgeland?

I en fersk podcast med Gunnar Andreassen og stand-up komikeren Martin Soulmani fra Bodø snakkes det om en nyhet på Ranaposten.no. Men nyheten uttales feil, istedenfor «region» uttales «relgion». Det gjelder nyheten... Les mer »
snø

Så mye snø tåler hyttetaket

Store snømengder og mildvær fører nå til at mange hyttetak en rekke steder er dekket av tung og våt snø. Dersom taket kollapser kan det skje at eieren må punge ut selv. –... Les mer »
nve

Helgeland blir ny region med daglige snøskredvarsler

Mandag 7. februar starter snøskredvarslingen med daglig varsling for Helgeland. Klokka 16:00 ble første daglige varsel publisert for Helgeland. — Det er godt å få på plass daglig snøskredvarsling for Helgeland. Dette... Les mer »
vinter fjell

Advarsel: Stor snøskredfare på Helgeland

Politiet i Møre og Romsdal varsler om orkan søndag, ifølge NRK. Samtidig er det sendt ut varsel fra Varsom.no om stor snøskredfare i Helgeland. Varselet om snøskredfaren (farenivå fire, altså det høyeste) skal gjelde... Les mer »
saltlake buss bodø

Innstilt skoleskyss i Rana fredag

Skoleskyssen i Rana kommune er innstilt også fredag. Dette på grunn av dårlig vær og vanskelige kjøreforhold, opplyser NRK. Boreal, som leverer skoleskyss, skal gjøre en ny vurdering fredag kl. 12:00, ifølge... Les mer »
vinter trafikk

«Gyda» skaper vanskelige kjøreforhold

Ekstremværet «Gyda» skaper krevende kjøreforhold og mange stengte veier flere steder i landet. Om noen skal ut å reise er Vegvesenets oppfordring å følge nøye med på informasjon om vær- og trafikksituasjonen... Les mer »