vinter trafikk vei

Denne overlevelsespakken bør du ha i bilen om vinteren!

Kulden har begynt å feste seg. Vinterens bilturer kan by på overraskelser og bli mer krevende enn du tror. – Det er lurt å ha med en overlevelsespakke i bilen gjennom den... Les mer »
gjensidige

Italienske haglbyger ga trøbbel for norske bilister

Kraftige hagl i Nord-Italia har ført til stor pågang til Gjensidige. Fortvilte kunder med biltrøbbel tar kontakt. – Vi har fått mange titalls henvendelser fra kunder som har fått bilen ødelagt i... Les mer »
if

If: Lurt å følge med på flomvarsler nå

Forsikringsselskapet If ber folk som bor ved bekker og elver om å være ekstra årvåkne. Kombinasjonen solstek og regn kan bidra til skadeflom. Flomvarselet for Altaelva, Trysilelva og Krøderen er justert opp... Les mer »
Meteorologisk institutt

Meteorologisk institutt: Nytt instrument måler luftkvalitet

Har du noen gang lurt på hva som skjuler seg i luften vi puster inn? Meteorologisk institutt utvider sin atmosfæriske overvåkning av klima og luftforurensing! 11. april avduket vi solfotometeret installert på... Les mer »
vinter fjell

Kjører du off-piste må du tenke på snøskredfaren

Velger man å kjøre utenfor preparerte skiløyper er det en risiko for å bli tatt av snøskred. NVE oppfordrer derfor alle som velger å kjøre utenfor preparerte løyper om å sjekke skredfaren... Les mer »
det

Slik planlegger du fjellpåsken i siste liten

DNT-hyttene melder om strålende påskeføre og stor interesse for tradisjonell påskeferie til fjells. Her er tips og turforslag til den som starter planleggingen nå. Tidlig påske og mye snø i fjellet gir gode... Les mer »
vinter trafikk vei

Bilister skifter til sommerdekk for tidlig

Krevende føre har gitt rekordmange bilskader denne vinteren. – Husk at det er bilistens ansvar å ha tilstrekkelig veigrep. – Noen bilister er for tidlig ute med sommerdekk. Det fører til ulykker... Les mer »
statens vegvesen

Skredfare: Veien mellom Bodø og Fauske kan bli stengt fra søndag

Riksveg 80 mellom Fauske og Bodø kan bli stengt på kort varsel dersom det oppstår fare for nye sørpeskred ved Kistrand i løpet av helga. Det har kommet mye snø det siste... Les mer »
vinter vei

E6 i Saltdal skal flomsikres

Statens vegvesen starter nå opp med flomsikring av E6 ved Storalmenningen i Øvre Saltdal. De siste årene har det skjedd store endringer i elveløpet i Saltdalselva ved Storalmenningen. Dette har ført til... Les mer »
vinter istapper

Rana kommune forberedt på mildvær

Mildvær og regn er i vente, og Bydrifts samferdselsavdeling har jobbet på spreng for å være så forberedt som mulig, opplyser Rana kommune. – Seksjon for samferdsel har gjort det som kan... Les mer »