Tall fra Gjensidige: Så mange i Nordland trengte hjelp i ferien denne sommeren

flyplass

Sykdom, tyveri og bagasjetrøbbel er bare noe av det mange fra landsdelen opplevde denne sommeren.

– Ingen ting er mer etterlengtet enn en ferie med sol og varme. De aller fleste har gode minner å se tilbake på, men ikke alle, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll.

I løpet av sommeren 2023 har Gjensidige fått meldt mange tusen skader fra fortvilte nordmenn på ferie, de fleste fra utlandet. Flest skader gjelder sykdom, legebesøk, reisegods, forsinket bagasje og tyveri. Det er også en del som må avbestille ferien.

– I Nordland ble det i juni, juli og august meldt inn 729 skader til Gjensidige med utbetalinger på 3,3 millioner kroner, sier Voll. Han forteller at Gjensidige i snitt fikk melding fra 8 innbyggere daglig i Nordland, som trengte en eller annen form for hjelp denne sommeren.

Flest meldte skader kom fra kunder i de store kommunene, men også mange fra de litt mindre.

Hver reiseskade lokalt kostet rundt 4500 kroner. I disse tallene er det noen små, men også flere større hendelser med utbetalinger på mange titalls tusen kroner.

– Selv om sommeren nå er over, er reiselysten utover høsten fremdeles stor. Enten en skal besøke en storby i Europa, følge favoritt laget i fotball eller det er ønsker om sol og varme, må uansett reiseforsikringen være i orden, avslutter Voll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.