catalonia

LESERINNLEGG: En provokasjon mot Catalonia

19. januar vil et toppmøte som Spanias president Sánchez har kalt til for å møte Frankrikes president Macron finne sted i Barcelona. Av: Jordi Oriola Folch. Sánchez har bekreftet at toppmøtet kan... Les mer »
Foto: Albert Salamé, Vilaweb

LESERINNLEGG: Demonstrasjoner i Catalonia mot spanske lover

Den 6. desember, dagen for den spanske grunnloven, ble det holdt en massiv demonstrasjon i Barcelona for å avvise den fremtidige reformen av straffeloven. Av: Jordi Oriola Folch. Den spanske staten har... Les mer »
norwegian

Hit reiser nordmenn – Norwegians mest populære destinasjoner høsten 2022

Spania, Storbritannia og Tyskland lokker flest nordmenn på reise i høst. Norwegian deler topp 10 liste over reisemål som nordmenn skal besøke denne sesongen.  – Trenden går tydelig til Europas strender og storbyer.... Les mer »
barcelona

Barcelonas matrevolusjon fortsetter

Matscenen i Barcelona står aldri stille. I millionbyen kan besøkende få stilt de gastronomiske lystene sine i det historiske katalanske kjøkken, et kjøkken som har aner fra middelalderen, men som byens Michelin-restauranter... Les mer »
apollo

Fjerning av reiserestriksjoner gir økt feriesalg

Spania, Kypros og Italia slutter seg til landene som nå fjerner alle innreisekrav. Påbudet om munnbind lettes også på rundt i Europa, og hos Apollo merkes det tydelig på salget. Allerede tidlig... Les mer »
spania

LESERINNLEGG: Forfølgelse av aktivister i Spania

Josep Lluís Alay er professor i historie ved Universitetet i Barcelona og jobber som sjef for kontoret til presidenten i Catalonia, Carles Puigdemont, som ble ulovlig avsatt av den spanske regjeringen i... Les mer »
spania

LESERINNLEGG: Separatisme i Spania?

Kongeriket Spania har nylig forbedret sitt image overfor EU ved å løslate de katalanske politiske fangene som er ansvarlige for folkeavstemningen om uavhengighet i 2017. Av Tiago Douwens Prats, samfunnsdebattant Men dette... Les mer »
laks

Spansk lakseopptur i koronatida

Laksen har blitt den store vinneren i Spania under pandemien. – Norsk laks har styrket sin posisjon i Spania, og det til tross for en forverring av pandemien. Det sier Bjørn-Erik Stabell,... Les mer »
Jordi Oriola Folch

Stort oppmøte på uavhengighetssamling i Nord-Catalonia

Søndag 29. februar ble det holdt en stor samling i den katalanske byen Perpignan i Frankrike, der ca. 200 000 katalanere ble gjenforent med Puigdemont, Comín og Ponsatí, de katalanske medlemmene av... Les mer »
lufthavn ferie

Jobber på spreng med å få nordmenn hjem

Tryg Forsikring har stor pågang fra kunder som ønsker hjelp etter at Utenriksdepartementet frarådet alle reiser til utlandet lørdag morgen. – Vi jobber for å hjelpe alle, men må prioritere dem som... Les mer »