Årets Pantedugnad er i gang

coca cola

Pantedugnaden – en nasjonal pantekonkurranse for norske fotballklubber – er nå i gang. Målet er å øke returgraden av flasker i nærmiljøet rundt klubbene, til glede for både miljø og klubbkasser.

Coca-Cola har de siste årene redusert plastforbruket og klimautslippene fra produksjonen betydelig, med flasker av 100 % resirkulert plast og korker som er festet til flasken. For tredje gang arrangerer Coca-Cola nå Pantedugnaden – en nasjonal pantekonkurranse for norske fotballklubber – i samarbeid med Norges Fotballforbund (NFF).

Pantedugnaden retter fokus mot hvordan panting er vinn-vinn for fotball og miljø: mindre plast på avveie, og mer penger i klubbkassa til klubbene som er med. Infinitum som drifter det norske pantesystemet er logistikkpartner for konkurransen, og henter den innsamlede panten ute hos klubbene. Klubbene kan dermed fokusere på å samle flest mulig pantbare flasker og bokser.

– Vi håper å inspirere klubbene som er flinke til å bli enda flinkere, og de andre til å tak i denne miljøvennlige måten å tjene penger på. Det er tøffe tider for mange nå, både klubber og medlemmer, og dette kan være en ny og grei måte å skaffe litt ekstra inntekter uten for mye innsats. Hovedmålet er å høyne returgraden, det gir gevinst for både miljø og klubbkasse, sier Tom Fodstad, leder salg og forretningsutvikling i Norges Fotballforbund (NFF).

For Coca-Cola er Pantedugnaden en måte å vise betydningen av at alle flasker og bokser som selges må samles inn igjen:

– Det er et viktig mål for vår bærekraftstrategi å samle inn like mye emballasje som vi selger. Vi trenger alle flaskene og boksene vi selger inn igjen, for å lage nye flasker og bokser. Derfor betyr denne kampanjen mye for oss – den retter oppmerksomheten mot betydningen av panting, som jo nordmenn er flinke på, og hvordan det er en bærekraftig måte for klubber å gjøre noe for både miljøet og klubbkassa, sier Jonas Olsson, sponsoransvarlig hos Coca-Cola Europacific Partners Norge.

– De to første årene har rundt 100 klubber over hele landet deltatt i Pantedugnaden, i år håper vi på enda flere, avslutter Jonas Olsson smilende.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.