reker

Katastrofalt rekefiske i Helgeland

Det har blitt færre som fisker reker i Nordland og fangstene har blitt lavere de siste årene. Men i Helgeland er det dårlige rekefisket helt katastrofalt. Forrige vinter var det dårlig fiske,... Les mer »
mat smak

Få røyksmak med nye Smoking Gun

Vi elsker smaken av røyk i maten. Røyksmak minner om den ultimate grillsmak. Og nå kan du gjøre det enkelt – ta matlagingen til det neste nivå med denne splitter nye modellen... Les mer »
klippfisk

Skal selge mer klippfisk i Brasil

Denne uken har Sjømatrådet arrangert klippfiskseminarer i de brasilianske storbyene São Paulo og Rio de Janeiro. Strategien for å vinne tilbake markedsandeler i det brasilianske klippfiskmarkedet var ett av temaene for årets... Les mer »
espro

Nå kan bodøfolk lage kaffe i kannen uten grut

Hva er mer praktisk enn å brygge kaffen rett i kannen den serveres i? Problemet med presskanner er ofte at kaffen blir fort kald, og det kommer grut i kaffen. Men da... Les mer »
mat

Vil ha familien tilbake til kjøkkenbordet

Det var en rørt ildsjel og leder av Liantunet, kokk Inge Johnsen, som torsdag ble tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Prisen ble overrakt av Landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Ingrid Espelid... Les mer »
matmerk

Ost og kjeks hedret av Matmerk

Fire lokalmatprodukter mottok Spesialitet-merket for unik smak på Matmerks 10-årsjubileum. Jørn Martinsen og Ruth Kylland Martinsen, fra Tjamsland Gård på Birkeland mottok Spesialitet-merket for ostene «Rosalita» og «Rødlind». Begge lagd på økologisk... Les mer »
apo

– Velfortjent at En Kopp er best i Bodø

Apo Köseoğlu eier restauranten og kafeen En Kopp i Sjøgata. Beliggenheten til spisestedet er det nok mange konkurrenter som misunner Apo, og sikkert også topp-plasseringen over restauranter i Bodø på TripAdvisor. Både... Les mer »
cognac

Celeber Cognac-smaking på Hundholmen

Torsdag 19. oktober inviterer Hundholmen Brygghus til Cognacsmaking/kurs på Hundholmen Brygghus. Masterclass Cognac-smaking er tilpasset deg som er genuint interessert i Cognac eller bare har lyst til å lære mer. Hundholmen får... Les mer »
en kopp bacalao

Bacalao-kaos under Kulturnatta

Kulturnatta i Bodø sentrum var veldig folksomt, det er åpenbart at dette er et populært arrangement. Og for enkelte ble det nesten litt for mye. Restauranten En Kopp i Sjøgata var fullstendig... Les mer »
coop halloween

Coop forventer ny gresskar-rekord til Halloween

Coops dagligvarekjeder med Extra og Obs i spissen forventer å selge 75.000 norske gresskar frem mot årets skumleste helg. I fjor solgte Coops dagligvarekjeder 52.000 gresskar i forbindelse med Halloween, og passerte... Les mer »