Fire lokalmatprodukter mottok Spesialitet-merket for unik smak på Matmerks 10-årsjubileum. Jørn Martinsen og Ruth Kylland Martinsen, fra Tjamsland Gård på Birkeland mottok Spesialitet-merket for ostene «Rosalita» og «Rødlind». Begge lagd på økologisk melk fra egne kyr.
Bjørnar Amdahl fra Hesnes Kjøkken i Grimstad fikk Spesialitet-merket for «Rugkjeks med timian» og «Havrekjeks». Begge bakt på norsk korn, fra Holli og Kvelde møller og med salt fra North Sea Saltworks på Gossen.
– Noen lokalmatprodusenter er litt modigere enn andre. Hesnes Kjøkken og Tjamsland Gård er to av disse. Vi er stolte av å ønske dem velkommen på Matmerk-laget, sa styreleder i Matmerk, Håkon Mageli.
Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.
– Kjempegøy, vi har hatt som mål å produsere få produkter av høy kvalitet helt fra vi startet for tre år siden. Det å få Spesialitet-merket, er som å få en medalje, og er et viktig mål for oss. Dette setter en standard vi er stolte av å ha nådd, sier Jørn og Ruth Martinsen.