Coop forventer ny gresskar-rekord til Halloween

coop halloween

Coops dagligvarekjeder med Extra og Obs i spissen forventer å selge 75.000 norske gresskar frem mot årets skumleste helg. I fjor solgte Coops dagligvarekjeder 52.000 gresskar i forbindelse med Halloween, og passerte sitt eget mål på 50.000 solgte.

I år forventes en ytterligere salgsøkning til 75.000 norsk-produserte gresskar, tilsvarende 350 tonn. Butikksjef Hege Engevold (bildet over) ved Extra Bjerke gikk tom for gresskar etter kort tid, og måtte bestille nye paller. Totalt forventer Coop å selge 75.000 gresskar de neste ukene. Også i Bodø har Halloween og gresskar plitt populært.

– Stadig flere pynter opp i nabolaget med gresskar, og mange kunder handler også annen skummel Halloween-pynt. Vi forventer derfor at fjorårets salgsrekord vil passeres med stor margin, sier Christian Hoel, kjededirektør i Extra.

Det er særlig småbarnsfamilier som kjøper gresskar og Halloween-pynt. I tillegg til å la barna hjelpe til med utskjæringen av gresskaret, oppfordrer Hoel å ta barna med på matlaging med gresskar-innmaten.

– Innmaten er en fantastisk råvare og kan brukes til alt fra supper, salater, pai og til kaker. Vi har alle et ansvar for å bidra til minst mulig matsvinn og lære barna at vi må unngå å kaste mat, sier Hoel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.