1 av 10 søkte profesjonell psykologisk hjelp i 2020

fobi

De fleste av disse har snakket med familie og venner, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige.

Det er et stort trykk på offentlige tjenester med varierende tilgang på et godt tilbud. Ventetiden er også lang. Mange er ikke syke nok til å få, eller søke hjelp i det offentlige, og mange opplever at terskelen er høy for å søke profesjonell hjelp. 

– Når folk venter med å snakke om utfordringer kan de vokse seg unødvendig store, det ønsker vi å gjøre noe med, sier Kim Wikan Barth, leder for Nyskaping og Vekst i Gjensidige. 

Nå lanserer selskapet en ny type psykologtjeneste som skal bidra til å forebygge mentale utfordringer før det går for langt.

Kunder som har en hus-, helse- eller livsforsikring har allerede tilgang til online lege hele døgnet gjennom «Helsehjelp 24/7». Nå utvides tilbudet med psykologhjelp som gir hele husstanden tilgang til psykolog på video nesten hele døgnet – alle dager i året. Tjenesten lanseres i første omgang som en pilot til et utvalg kunder.

– En undersøkelse vi har gjort blant kundene våre viser at det er et reelt behov for dette, sier Barth. Han legger til at tjenesten er en «hverdagspsykolog», og ikke skal erstatte vanlig psykologbehandling. 

– Målet er at den skal forebygge at hverdagsutfordringer blir store problemer. Du får rask tilgang til en psykolog som gjennom korte samtaler vil gi deg konkrete verktøy og teknikker for å håndtere situasjonen, avslutter han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.