1 av 4 båteierne i Nordland har opplevd at båtførere bryter fartsgrensene

speedbåt

En undersøkelse som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige viser at 23 prosent av de som eier eller disponerer båt i Nordland at de opplever dette av og til. 4 prosent opplever dette ofte. 

– Høy fart, støy og kjører for nærme – er flere momenter som irriterer store deler av båtfolket, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Det er de under 40 år (63 prosent) som sier at de opplever dette oftest.

Gjensidige er opptatt av at de som ferdes på sjøen tar sikkerhet på alvor og forholder seg til hverandre på en god måte. Det betyr at de som kjører raske båter må ta ekstra hensyn til andre, på eller ved sjøen. 

– Vi ønsker at fleste mulig skal skaffe seg kompetanse før de setter seg i en båt. Vi ser helt klare tendenser til at motorstørrelse og fart har økt betydelig de siste årene, sier Voll. 

– Samtidig var det rekordmange nye båteiere på sjøen i fjor, en rekord som vil bli ettertrykkelig slått, også i år. Av disse er det mange uerfarne båteiere med lite kunnskap om det å føre båt, samtidig som salget av vannscootere har gått til himmels. Når disse sammen med mindre hurtiggående båter har høy fart nærme land, har dette med økt støy – blitt et problem for mange, sier Voll.

Han tror en del båtførere ikke er klar over at de kan være en plage for andre.

– Senk farten og ta hensyn til omgivelsene. Da blir det sikrere og ikke minst, mye hyggeligere for alle som oppholder seg på sjøen, sier Voll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.