Rekrutterte flygeledere via Snapchat – 25 prosent økning i antall søkere

avinor

Avinor Flysikring AS har mottatt totalt 825 søknader i årets opptak til flygelederutdanningen. Dette er en økning på drøyt 25 prosent fra fjoråret. De fleste av søkerne kom via Snapchat, og omtrent halvparten av søkerne var kvinner.

– Vi er svært fornøyd med økningen i antall søkere til flygelederutdanningen, og spesielt at så mange kvinner ønsker seg til flygelederyrket. Dette vitner om at vi har lykkes med å nå ut med budskapet om at dette ansvarsfulle yrket i en høyteknologisk bransje passer like godt for kvinner som for menn, sier Anders Kirsebom, administrerende direktør i Avinor Flysikring AS.

Rekruttering av unge via digitale kanaler
– Som fremtidens arbeidsgiver for unge må vi evne å kommunisere til kandidatene med riktig budskap og gjennom rette kanaler. Vi ser at dagens unge kandidater er nysgjerrige og har høye forventninger til oss som arbeidsgiver. Ettersom det er stor konkurranse om de beste folkene, er det viktig at vi imøtekommer dette med god informasjon i et format som treffer målgruppen. Det som er rett kanal i dag, kan dog være ut i morgen. Det betyr at næringslivet alltid må følge med på trendene og treffe kandidatene der hvor de befinner seg. Det har Avinor Flysikring AS lykkes med i flygelederopptaket i år, sier Kirsebom.

Et av arbeidslivets trangeste nåløyer
Av de 825 søkerne er det kun 25 som skal tas opp til neste års flygelederutdanning. Aktuelle kandidater sendes derfor gjennom et krevende seleksjonsløp, hvor blant annet simultankapasitet, stressmestring og logisk forståelse testes.

– Sikkerhet står alltid øverst i luftfarten, og vi stiller derfor høye krav til alle som blir flygeledere. Det å ha et ansvar for at tusenvis av passasjerer kommer seg trygt frem hver eneste dag er med på å løse et viktig samfunnsoppdrag. Dette tror vi at er en viktig årsak til at så mange kandidater har søkt på flygelederutdanningen i år, sier Kirsebom.

Første året av flygelederutdanningen består av teoretisk undervisning. Denne delen av utdanningen finner sted ved et flygelederakademi i Praha i Tsjekkia som Avinor Flysikring AS har samarbeid med. Dersom man består den teoretiske delen, går man videre til praksisdelen av utdanningen som finner sted ved en kontrollsentral eller et kontrolltårn ved en lufthavn i Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.