Sjokktall: 10.000 innbyggere i Nordland trenger nytt pass

gjensidige

Flyselskaper og reisebyråer forteller om rekordhøy interesse for utenlandsreiser, men en ting kan stoppe eventyret.

– Selv om det meste har blitt dyrere i år, stopper ikke nordmenns reiselyst. Arne Voll er kommunikasjonssjef i Gjensidige og forteller at gleden kan bli kortvarig. Årsaken er at svært mange har pass som er ugyldig eller er i ferd med å gå ut på dato. Politiet opplyser selv at det er totalt 235.000 pass som utløper i 2023.

– Beregninger viser at nærmere 10.000 innbyggere i Nordland er i samme situasjon. Når vi vet at det kan være flere måneder med venteliste for å få bestilt pass, begynner det å haste for mange, sier Voll. Ingen ting er kjedeligere å oppleve at en i reisefølget har ugyldig pass rett før avreise. I verste fall kan ferien ryke for hele familien.

– Derfor er det et felt i passet som må sjekkes ekstra nøye sier Voll. Det er gyldighetsdatoen som står nederst på siden.

– I tillegg er den en del som har droppet å ha reiseforsikring de siste årene. Sjekk derfor at reiseforsikringen er i orden før du reiser, sier han. Ryker ferien på grunn av at en ikke har dokumentene i orden, er det viktig å påpeke at avbestillingsforsikringen ikke gjelder. Dette er den enkeltes ansvar å passe på, avslutter Voll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.