Over halvparten er bekymret for fremtiden

kredittkort

Korona-krisen har medført nedstenging av en rekke virksomheter, og omfattende permitteringer i løpet av kort tid. I en fersk spørreundersøkelse svarer over halvparten (52,8%) av de spurte, at de er mest bekymret for de samfunnsmessige konsekvensene ved Korona-krisen.

– Alle kjenner noen som er rammet av Korona, enten av sykdommen direkte eller av de økonomiske konsekvensene den har skapt. Mange hundretusen er permitterte, og fremtiden synes usikker for enda flere dersom smittebølgen kommer tilbake. Det er derfor ikke overraskende at flertallet av oss er mest bekymret for de økonomiske og samfunnsmessige konsekvensene ved Korona-krisen, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Mange unge betaler for å slippe depositum

Tror følgene blir langvarige
I spørreundersøkelsen, foretatt i slutten av mai for Tryg Forsikring, svarer nær tre av ti (27,5%), at de har eller planlegger å gjøre endringer i forhold til husstandens utgifter eller inntekter.

– Det som oftest går igjen i svarene er at folk utsetter utgifter til oppussing og håndverker i hjemmet, kjøp eller salg av bil, møbler og dyrere elektronikk. Vi ser også at en av tre har eller planlegger å gjennomgå husstandens forsikringer. Men det store bildet preges helt klart av bekymringsfulle fremtidsutsikter da et flertall av de spurte, (55%), tror de negative økonomiske følgene av Korona-krisen blir langvarige, sier han.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.