Styrker to ferjesamband fra Nesna

nfk

Fylkesrådet legger 7,1 millioner kroner ekstra inn i ferjesambandene Nesna-Levang og Nesna-Nesnaøyene. Dermed kan strekningene kjøres som to separate samband, og etter samme rutetabell som tidligere.

Tilbakemeldingen fra Nesna kommune er at man ønsker to separate samband, og ikke ett gjennomgående samband. Fylkesråd Svein Eggesvik sier at man har lyttet til tilbakemeldingene.

-Vi har lyttet til næringslivet, kommunen og befolkningen som er avhengig av ferjene. Når regjeringen nå har lagt mer penger til fylkeskommunen, har vi funnet rom for å kunne opprettholde de to sambandene Nesna-Levang og Nesna-Nesnaøyene som de var tidligere, sier fylkesråd Eggesvik.

Fylkesrådet har nedfelt i sin politiske plattform at «hele Nordland skal tas i bruk». Eggesvik mener det er det man gjør i praksis når det nå puttes mer midler inn i driften av ferjene i Nesna.

-Vi skrur tilbake til samme rutefrekvens som tidligere. Det vil komme folkene som lever sine liv på øyene til gode, fastslår Eggesvik.

Regjeringen har i tillegg programfestet at fergetakstene skal halveres over de neste årene, og at ferjene til øyer uten fastlandsforbindelse skal bli gratis.

-I Nordland reduserte vi takstene med 25 prosent allerede i sommer, og følger opp med en ytterligere reduksjon neste år. Dette vil også styrke attraktiviteten til å leve og drive næring også langs den fantastiske Nordlandskysten, avslutter fylkesråd Svein Eggesvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.