nfk

Nå er det 20 gratis ferjer i Nordland!

Alle ferjereiser til og fra øyer og samfunn uten fastlandsforbindelse blir gratis i Nordland fra og med i dag, opplyser Bodøposten. – Dette er en god dag for næringsliv og innbyggere i... Les mer »
nfk

Helgelandskysten: Tar båt- og ferjetrøbbel på alvor

Flere innstillinger og flyttinger av ferjemateriell gir konsekvenser for passasjerer langs nesten hele Helgelandskysten. – Flere samband har dårligere kapasitet nå, der reiselivstrafikken er i startgropa. Det er en situasjon vi ikke... Les mer »
nfk

Utvider aldersgrensen for ungdomskort i Nordland

Fylkesrådet vil utvide grensen for månedskort for ungdom på buss og hurtigbåt til og med det året de fyller 25. I dag er grensen 19 år. Målet er at utvidelsen på 6... Les mer »
nfk

Håper å ha løst utfordringene på ferjene i Nesna

Dårlig regularitet på ferjene i Nesna – Levang og Nesna – Nesnaøyene har vært utfordrende over lang tid. Nå håper fylkesråd Monika Sande at tilbudet skal være stabilt framover. Nylig ble et... Les mer »
statens vegvesen

Oppfordrer reisende i Nordland til å sjekke trafikkinformasjon for ferjer

Statens vegvesen oppfordrer trafikantene som planlegger å reise mellom Bognes og Lødingen, mellom Drag og Kjøpsvik og på E6 over Tysfjorden i helga til å ta høyde for at det kan bli... Les mer »
nfk

Gratis ferje og etterslep på fylkesveg i Nordland

Fylkesrådets nestleder i Nordland, Svein Eggesvik har sendt sine tydelige innspill til Stortingets behandling av kommuneproposisjonen 2023. Regjeringen legger opp til en vekst i fylkeskommunenes frie inntekter. Men med prisstigningen tatt med... Les mer »
nordland fylkeskommune

Lyser ut ferjeanbud på Helgeland

Kontrakten på to anbud, for fire ferjesamband, går ut ved nyttår. Nå lyses anbudene ut i korte anbud på tre år. – Vi har mål om at alle sambandene foruten om Træna, skal... Les mer »
ferge

Knutepunktet flyttes til Onøy 4. april

Mandag 4. april blir det nye ruter for Helgelandspendelen. Knutepunktet for hurtigbåtssambandet flyttes fra Stokkvågen til Onøy. – Det blir bedre regularitet i sambandet, og hurtigbåtpassasjerene fra Træna kan starte noe senere på... Les mer »
natur snø

Farevarsel: Kraftige vindkast ventet på Helgeland

Meterologisk institutt har sendt ut et farevarsel om kraftige vindkast i Nord-Trøndelag og på Helgeland i helgen, opplyser NRK. Løse gjenstander kan blåse avgårde, og det er mulighet for kansellerte avganger for... Les mer »
nfk

Styrker to ferjesamband fra Nesna

Fylkesrådet legger 7,1 millioner kroner ekstra inn i ferjesambandene Nesna-Levang og Nesna-Nesnaøyene. Dermed kan strekningene kjøres som to separate samband, og etter samme rutetabell som tidligere. Tilbakemeldingen fra Nesna kommune er at... Les mer »