Aprilrekord for norsk drikke

Bryggeri- og drikkevareforeningen

Rekordvarmen i april varmet ikke bare frosne hjerter, den ga også en historisk salgsrekord for norskprodusert drikke. Det har aldri tidligere blitt solgt så mye drikkevarer i april som i år.

– Vintertrøtte nordmenn vet å gripe sjansen når solen titter frem og temperaturen gjør det mulig å sitte ute. Rekordvarm vårsol ga tydeligvis mange tørste struper, sier Erlend Vagnild Fuglum, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

– Norskprodusert drikke vokser i alle kategorier. Det er likevel verdt å merke seg at veksten er lav på brus, som fortsatt rammes av sukkeravgiften, sier Fuglum. Han minner om at særlig de minste brusprodusentene rammes økonomisk av politikken.

Salget av øl økte totalt med 19,2 % i april sammen lignet med samme måned i fjor. Andelen norskbrygget øl økte noe mer enn den generelle veksten. Småskalabryggeriene så en reell salgsvekst på 15,7 % – et kjærkomment pusterom etter et svakt 2018. Trenden ser ut til å være positiv, etter som den totale veksten innen småskala så langt i 2019 har vært på 5,3 %.

Brus har den laveste veksten i april med 3,8 %. Selv om sukkerfri brus øker mer enn totalen, er det samlede brussalget så langt i år det tredje laveste siden 2010.

I april hadde sider en vekst på 24,6 %, vann 13,4 % og energidrikk 44,1 %.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.