kulturminnefondet

Gammel dieseltank i Steigen skal trekke eventyrlystne: Får 600 000 kroner

Solartanken som står på Naustholmen i Steigen er et landemerke. Naustholmen er en del av gamle Grøtøy handelssted og historisk har området vært brukt som handelssted og til fiske og jordbruk. Nå... Les mer »
kulturminnefondet

Bleikvassli Bygdelag får 50 000 kulturminnekroner til Krokselmolaa i Hemnes

Løa ligger i Hemnes kommune og ble sannsynligvis oppført rundt 1860. Den har omfattende råteskader og bygdelaget ønsker at løa skal være i aktiv bruk. Nå skal de flytte og istandsette den.... Les mer »
kulturminnefondet

Stor statlig støtte til to skifertak-prosjekter i Nordland

Kulturminnefondet har nylig gitt tilsagn til to store prosjekter i Nordland. Sveitservillaen på Bekkhaugen i Å, Moskenes, og Alstadhaug husflidslags forsamlingshus mottar henholdsvis 1 million og 528.000 kroner.  – Dette er viktige kulturminner som har høy kulturminneverdi i hver sine kulturmiljøer. I... Les mer »
kulturminnefondet

Nordlandshus i Gildeskål får økonomisk støtte fra Kulturminnefondet

Nordlandshus fra sent 1800-tall på Korsholmen får støtte fra Kulturminnefondet for andre gang. Nå vil eierne åpne opp for utleie.   Nordlandshuset ligger på Korsholmen i Gildeskål kommune, godt synlig fra hurtigbåtleia. Sammen med huset står et... Les mer »
kulturminnefondet

Støtte til bygdas storstue i Sund i Vestvågøy

Kr 375.000 bevilget fra Kulturminnefondet til Sund grendelag. Opprinnelig skolebygning fra 1880 – tallet med påbygg fra 1930 – tallet. Det ble søkt om tilskudd til nytt tak på den eldste delen... Les mer »
Kulturminnefondet

Kulturminnefondet gir halv million til redningsskøyte

Kulturminnefondet har gitt RS 56 Olav Ringdal Jr. tilsagn om 500.000 kroner til istandsetting av skroget. Skøyta ligger på Bru og brukes til fisking og guiding. RS 56 Olav Ringdal Jr. har... Les mer »
fisk sjark lofoten

LESERINNLEGG: Viktige kulturminner i Henningsvær

Å finne den gode balansen mellom å ta vare på og skape nye verdier, er den mest spennende utfordringen for oss som jobber med kulturminnevern. Av Simen Bjørgen, direktør for Kulturminnefondet. I... Les mer »
kulturminnefondet

LESERINNLEGG: Mange gevinster ved å vare på kulturminner

Vi står overfor ett spennende kommune og fylkestingsvalg nå i høst. Vi skal velge politikerne som vil få ansvar for å ta vare på kulturarven i bygder og byer. Hittil har dette... Les mer »
kulturminnefondet

385 kulturminneprosjekt har fått støtte fra Kulturminnefondet

I første halvår av 2019 har 385 private eiere av verneverdige kulturminner fått 77,5 millioner kroner i støtte fra Kulturminnefondet. Fra 1. januar til og med 21. juni i år, har Kulturminnefondet... Les mer »
kulturminnefondet

1,8 millioner kulturminnekroner til eiere i Nordland

Årets første tildelinger fra Kulturminnefondet til private eiere av verneverdige kulturminner er gjennomført, og eiere i Nordland kan glede seg over 1,8 millioner kroner i støtte. Ni eiere i Nordland har så... Les mer »