ANNONSE: Derfor bør du oppdatere budsjettet ditt

Det er mange som har et veiledende budsjett for økonomien sin, men de aller fleste av oss forstår ikke hvordan man legger opp et budsjett som faktisk fungerer i hverdagen vår, og derfor er det mange som ikke får den gode mestringsfølelsen man faktisk kan få av dette. Det er nemlig mange grunner til at man bør legge et realistisk budsjett som fungerer med det forbruket man har og ikke bare et budsjett som man ønske rå holde. Det å legge et realistisks budsjett er noe av det beste man kan gjøre for økonomien sin og i denne artikkelen skal vi snakke mye mer om hvordan du bør gå frem for å oppnå de fordelene dette kan gi. 

Det er mange økonomiske verktøy man kan benytte seg av i hverdagen. Refinansiering av boliglån er en av disse verktøyene, men dette er en av de tingene der man faktisk trenger å ha full oversikt over økonomien sin for å kunne finne den beste løsningen. Og banken godtar ikke et budsjett som bare inneholder det mest nødvendige – de vil se hva du faktisk bruker og hvordan du forvalter økonomien din. Når banken skal vurdere evnen din til nedbetaling av boliglån og dermed tilby deg den renten de ser mulig for akkurat deg, er det derfor viktig at du har forberedt deg og vet hva du faktisk bruker. 

Sett opp et ærlig budsjett 

Det å sette opp et budsjett er en viktig del av hvordan vi kan sikre oss at hverdagen går rundt på best mulig måte. Og her snakker vi ikke bare om faste utgifter som du sikkert tenker på nå, vi snakker om alle faste utgifter folk flest glemmer når de setter opp budsjett. Her er noen av dem: 

  • Strømmetjenester 
  • Takeaway 
  • Transport 
  • Gaver 
  • Apotek 
  • Uforutsette utgifter 
  • Lege og tannlege 

Når du skal finne frem til det du faktisk bruker penger på er det en god idé å gå igjennom kontoen din, for det er her du virkelig kan danne deg et inntrykk av hvor pengene dine går. Det er fint å ha ambisjoner, men begynn med å se på hvor pengene dine faktisk ender.  

Mange kan nok gå på en smell hvor de ender med å søke om et kredittkort på dagen. Dette unngår du så lenge du har et godt og ryddig budsjett.

Bli inspirert av statsbudsjettet 

De som forvalter budsjettet i kommunen og for eksempel skal sørge for bedre trafikksikkerhet, helsevesen og andre ting har mye å tenke på når det kommer til kombinasjonen av de forskjellige aspektene som spiller inn her. Dette er litt mer komplisert enn ditt eget budsjett, men på mange måter ligner de to tingene også – for det handler in bunn og grunn om å finne den beste løsningen for pengene dine. 

Det å gi pengene dine den rette jobben og ikke minst å holde det du lover deg selv er viktige deler av det å forvalte pengene dine på den beste måten. Dette er en større utfordring enn det mange tror, men det er likevel noe som samtidig er enklere å fikse enn det man kanskje tror. Det første skrittet er å være ærlig med deg selv når det kommer til hva du faktisk bruker av penger og ikke minst på hva. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten