Stor politiaksjon: Trussel- og gisselsituasjon i Gildeskål

politi

Kl. 18.30 fikk politiet telefon fra en mann som fremstod som ruset og psykisk ustabil. Han fortalte politiet at han var truet av flere personer og at han av den grunn hadde bevæpnet seg med kniv.

Flere personer i nærområdet møtte mannen som bar kniv. Mange ble skremt av mannen som også forsøkte å ta seg inn i flere hus. Han fremstod som truende for de han møtte, men gav selv uttrykk for at det var han som ble truet. På bakgrunn av de meldingene som kom inn, rykket bevæpnet politi fra Bodø og Meløy ut.

Situasjonen tilspisset seg da mannen som bar kniv satt seg inn i en bil med to andre bekjente. De to ble truet og holdt som gisler av mannen. Politiet som kom til stedet fikk raskt lokalisert bilen og startet med forhandlinger. Etter en tid ble begge gislene frigitt uten at de var påført fysisk skade, mens gisseltakeren ble sittende igjen i bilen.

Politiet fortsatte å forhandle med mannen men uten å lykkes i å få han til å overgi seg til politiet. Kl 23.04 avfyrte politiet varselskudd etter at han gjorde et utfall med kniv mot politiet, og kl. 23.20 valgte politiet å aksjonere mot mannen. Mannen er nå pågrepet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.