Juristdagen: På lørdag får du juridiske råd helt gratis!

dommer

Arver samboeren min meg når vi ikke er gift? Hvilke regler gjelder rundt privat strandsone? Og hva er lov når det kommer til deling av bilder på sosiale medier?

Lørdag 14. september kan du få svar på dine juridiske spørsmål helt gratis. Da arrangeres nemlig Juristdagen over hele landet, i regi av Juristforbundet.

Dyktige jurister og advokater står klare til å svare på det du måtte lure på. Enkle spørsmål besvares på stedet, men like ofte får publikum råd om hvordan de bør gå frem videre og hvor de kan henvende seg.

Vanskelig å forstå loven
I 2018 gjorde Respons Analyse en undersøkelse på oppdrag for Juristforbundet. Der kom det frem at en av to nordmenn hadde hatt behov for å lese og sette seg inn i en bestemt lov det foregående året. Hver tredje person sa de måtte ha hjelp til å forstå innholdet. For selv om loven er tilgjengelig for alle, er det ikke alltid lett å navigere, tolke og se i sammenheng.

Da er det godt å ha en jurist.

Vet ikke hvilke rettigheter man har 
Juristdagen har de siste årene etablert seg som et svært populært tiltak fra Juristforbundet. De siste 13 årene har frivillige jurister og advokater besvart over 20 000 henvendelser fra publikum.

– Det er dessverre forskjell på å ha rett og  rett. Langt fra alle vet hvor de kan få hjelp til juridiske spørsmål eller har råd til å søke tradisjonell juridisk bistand. Mange vet ikke hvilke rettigheter de har. Dette bekymrer oss sterkt, sier presidenten i Juristforbundet, Håvard Holm.

De fleste spørsmålene dreier seg om arv, ekteskap og eiendom, samt generelle forbrukerspørsmål. I storbyene er det ofte spørsmål om utlendingsrett, mens i kystbyene er det mange som lurer på reglene rundt strandsone og allemannsrett. I tillegg er det jevnt over mange som lurer på hva som er forskjellen på en advokat og en jurist, hva Juristforbundet er og hvordan det er å studere juss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.