Nå kommer nattoget tilbake på Bergensbanen

vy reiser

Korona har ført til endringer i togtilbudet. I takt med at samfunnet gradvis kan gjenåpne, tilpasser Vy også sitt tilbud på Bergensbanen. Fra mai kommer derfor nattoget tilbake i helgene.

– Som følge av Covid-19 og langt færre reisende, har vi siden nyttår kjørt med færre avganger på Bergensbanen. Nå som våren kommer, flere blir vaksinert og samfunnet forsiktig og gradvis gjenåpnes, forbereder vi oss også på at flere kan ta toget igjen, sier Yvonne Torgersen Hetlevik, direktør i Vy tog Vest.

– I mai setter vi inn nattogene når det er mest trafikk. Det betyr at du kan ta nattoget mellom Bergen og Oslo på torsdag, fredag og søndag, fortsetter hun.

– Nattoget er en trygg, behagelig og miljøvennlig reisemåte som vi vet at de reisende blir glade for å få tilbake, sier Yvonne. – Samtidig minner vi om at viktige reiseråd og smitteverntiltak også gjelder for nattoget, som for alle andre reiser, understreker hun.

Fra mai blir det også flere avganger på dagtid, og fra 14. juni kjører nattogene som normalt.

– Vi opplever at kundene våre forstår at vi må tilpasse togtilbudet vårt, basert på at det fortsatt er strenge begrensninger for reiser og derfor langt færre reisende enn normalt på flotte Bergensbanen. Samtidig er vi glade for at vi kan øke tilbudet vårt frem mot sommeren, sier Hetlevik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.