Spotify: Dette er de mest populære artistene i Nordland i 2022

apple

I dag har Spotify avslørt hvilke artister, låter og album som er mest strømmet i 2022 i Wrapped, deres årlige oppsummering av musikkåret. I år får vi også lokale lister som viser hva folk i de ulike regionene og største byene i landet har lyttet til det siste året, og i Nordland er det Ballinciaga som er årets mest strømmede artist. 

Årets Wrapped kan fortelle oss at nordmenn hører på 16 prosent mer norsk musikk enn i fjor, og det vises på de norske topplistene. Nasjonalt er det nemlig norske artister og låter som dominerer, og slik er det også i Nordland. Ballinciaga er på topp med nesten 2,8 millioner strømminger, etterfulgt av Karpe på andreplassen med nesten 1,8 millioner strømminger. TIX sikrer seg en femteplass med over 1,4 milioner strømminger. 

Det er også mange norske låter som har kapret plasser blant de ti mest strømmede låtene i Nordland i 2022. På førsteplass er Ballinciaga igjen på topp med låten Dans På Bordet, med over 700 000 strømminger. Andreplassen får Vinni med låten glorie, med en 440 000 strømminger, mens Ballinciaga dukker opp igjen på tredjeplass med låten Beklager (Guttaklubben), som har fått i underkant av 400 000 strømminger i Nordland i 2022.

– Wrapped er årets høydepunkt for oss, og det er alltid spennende å følge med på hvordan de lokale listene utspiller seg. Det er gøy å se at det er så mange norske artister og låter på topplistene. Det vitner om et fantastisk musikkår for den norske musikkbransjen, og vi gleder oss til å følge dette videre, sier Johan Seidefors, Nordic Head of Content i Spotify.

Topp 10 mest strømmede artister i Nordland 2022:

1             Ballinciaga

2             Karpe

3             The Weeknd

4             Ed Sheeran

5             TIX

6             Eminem 

7             Roc Boyz

8             Taylor Swift

9             Billie Eilish

10           Kanye West 

Topp 10 mest strømmede låter i Nordland i 2022:

1          Ballinciaga, David Mokel – Dans På Bordet

2          Vinni – glorie

3          Ballinciaga, Kris Winther – Beklager (Guttaklubben)

4          Karpe, Omar Sheriff – PAF.no 

5          Harry Styles – As it was 

6          Ramón – ok jeg lover

7          Roc Boyz – Bonanza (feat. Greekazo)

8          Kevin Lauren – TANTE

9          Beathoven, Capow x 2G – SØR-AFRIKA

10        Beathoven, Henrik von Grogg – STAY KEEG

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.