Michelin og GM tar luften ut av dekkene til passasjerbilene

michelin

Michelin og General Motors har lansert en ny generasjon luftløs dekkteknologi for passasjerbiler – Michelin Uptis Prototype, Unique Puncture-proof Tire System.

Under Movin’On-konferansen for bærekraftig mobilitet, annonserte også Michelin og GM en felles forskningsavtale hvor selskapene har som hensikt å utvikle Uptis Prototype videre, med mål om å kunne tilby Uptis til passasjerbiler allerede i 2024.

Michelin og GM har allerede begynt å teste Uptis Prototype på biler som Chevrolet Bolt. Senere i år vil selskapene begynne med tester på ekte veier med Uptis-dekkene på en testflåte med Bolt-elbiler i Michigan.

Ettersom Uptis er luftløst, vil den revolusjonerende dekkoppbygningen eliminere faren for punktering og «blowouts».

  •  Sjåfører vil føle seg tryggere på veien
  •  Operatører av personbilflåter, som bilutleieselskaper, vil minimere nedetiden knyttet til punktering, og vil øke effektiviteten takket være minimalt med vedlikeholdsarbeid, som kontroll av dekktrykk osv.
  •  Store miljøbesparelser gjennom redusert bruk av råvarer knyttet til reservedekk og ekstra dekkproduksjon: I verden blir rundt 200 millioner dekk kastet for tidlig hvert år grunnet punktering, skade fra veielementer eller ujevn slitasje grunnet feil dekktrykk. 

Uptis Prototype representerer et stort steg i riktig retning for å oppnå Michelins VISION-dekkkonsept. Dekket ble presentert på Movin’On-konferansen i 2017 som en illustrasjon på Michelins strategi for forskning og utvikling innenfor bærekraftig mobilitet. VISION-konseptet introduserte fire hovedelementer av innovasjon: luftfri, smart-tilkoblet, 3D-printet og 100 % bærekraftig (helt fornybare eller bio-produserte materialer).

– Uptis er et bevis på at Michelins visjon for en fremtid med bærekraftig mobilitet, er en oppnåelig drøm. Gjennom arbeid med strategiske partnere som GM, som deler våre ambisjoner for å endre mobilitet, kan vi gripe fremtiden i dag, sier Florent Menegaux, konsernsjef for Michelin-gruppen.

– General Motors er begeistret for mulighetene Uptis presenterer, og vi er glade for å samarbeide med Michelin om denne gjennombruddsteknologien. Uptis er et ideelt produkt for å drive bilindustrien inn i fremtiden, og et godt eksempel på hvordan våre kunder nyter godt av samarbeid og innovasjoner med våre leverandørpartnere, sier Steve Kiefer, senior vice president for global innkjøps- og forsyningskjede, General Motors

Uptis Prototype er re-konstruert for dagens passasjerkjøretøy, og det passer også godt til nye former for mobilitet. Morgendagens kjøretøy og flåter – enten autonome, helelektriske, delingstjenester eller andre applikasjoner – vil kreve minimalt med vedlikehold knyttet til dekk for å maksimere driftskapasiteten.

– Uptis Prototype demonstrerer Michelins kapasitet til å innovere – både ved å mestre disse høyteknologiske materialene, og utviklingsmetoden i nært samarbeid med GM, som bekrefter vårt VISION-konsept som et veikart for innovasjon, fortalte Eric Vinesse, executive vice president, forskning og utvikling i Michelin-gruppen, etter han hadde avslørt Uptis på Movin’On-konferansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.