Nye sjokktall: 14 personer mister livet i november-trafikken

fartsgrense

I fjor mistet 4 personer livet i november. 111 personer har omkommet i trafikken så langt i år. Det er 36 flere enn i samme periode i fjor. – Alt for mange liv har gått tapt i trafikken i år, mener Trygg Trafikk.

Oslo, Troms og Finnmark og Innlandet ble hardest rammet i november. Innlandet har nesten en dobling av antall drepte. i Oslo har fire personer omkommet i år mot én person i samme periode i fjor.

– Bare i november har fem personer mistet livet i Innlandet. Vi kjenner ikke årsakene til ulykkene i november. Store deler av landet har hatt perioder med svært skiftende kjøreforhold. Flere områder har fått sesongens første snøfall og det har tidvis vært svært glatt mange steder, sier Christoffer Solstad Steen pressesjef i Trygg Trafikk.

Det har vært mange regnværsdager i november og våt asfalt kombinert med mørket gjør det langt mer krevende å se hva som skjer foran deg når du kjører bil. Er det litt trafikk i tillegg blir man gjerne blendet av møtende billys.

– Det er derfor veldig viktig at man holder farta på et forsvarlig nivå. Du skal alltid kunne stoppe for en fotgjenger som skal krysse veien. Dessverre har det vært flere alvorlige tilfeller hvor kjøretøy har kjørt på fotgjengere. En fotgjenger har ingen beskyttelse og stiller med ekstremt dårlige kort i møte med en bil, sier Steen.

I desember er det mange som skal på lengre kjøreturer for å besøke familie og venner i jula. Trygg Trafikk er opptatt av du tar trygge valg i trafikken før du legger ut på veien.

– Nå er vi på vei inn i en periode med mye glede og hyggelige sammenkomster, men også mye stress og reising. Veiene er kanskje ukjente og kjøreforholdene annerledes enn det du er vant med. Først og fremst bør du ta deg god tid, ikke la deg stresse av kø eller andre ting som kan påvirke deg. Sikre både mennesker, dyr og bagasje slik at det kan berge dere hvis uhellet først er ute. Ha gode og riktig dekk på kjøretøyet før du legger ut på turen. Det viktigste er at dere alle kommer trygt fram dit dere skal, sier Steen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.