Slik pakker du påskebilen

påske bil

Fullpakkede biler kan påvirke kjøreegenskapene. I tillegg kan løse gjenstander bli livsfarlige ved en kollisjon.

Tungt lastede biler er snart på vei til påskeferie. Midt blant skiutstyr, klær, matvarer, nettbrett, propanbeholdere og annet utstyr sitter barn og voksne.

– Det skal ikke store gjenstanden til før den utgjør en potensiell dødsårsak ved en bilulykke. Selv ved lave hastigheter blir løse gjenstander i bilen livsfarlige ved en bråstopp, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige Arne Voll.

Les også:  Kan jeg kople oppvaskmaskinen selv?

Flasker, mobiltelefoner og mindre gjenstander må sikres i egnede oppbevaringsrom eller festes slik at de ikke kan bli slengt rundt i bilen.

– Å legge alt i takboksen er heller ikke en god løsning. En tungt lastet takboks endrer bilens tyngdepunkt og kjøreegenskaper vesentlig. Resultatet er økt risiko for skrens på bilen, sier Voll.

Legg tunge ting så lavt og midt i bilen som mulig. Det vil si innerst i bagasjerommet. Løse gjenstander hører hjemme i bagasjerommet bak hundegitter eller bagasjenett.

Les også:  If: – Skaff en hyttevenn for vinteren

– Husk å bruke bilbelte, det er den viktigste livredderen i en bilkollisjon, avsluttet Voll.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.