Sametinget lanserer for første gang støttemateriell-videoer i de samiske språkfagene

utdanning

Samisk som førstespråk er både et språkfag og et danningsfag, det betyr at faget sikrer trygge språkbrukere og språkbærere til samiske samfunnet. I faget samisk som andrespråk er grunnlaget å snakke samisk med glede og benytte sterke språkmodeller for å utvikle det muntlige språket. 

Sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR) er glad når han får fortelle om denne spesielle hendelsen som gjelder fagfornyelsen.

– Jeg håper at videoene er både til nytte og et motiverende verktøy på samiskundervisning. Jeg håper også at det gir inspirasjon til hvordan bruke de nye læreplanene i undervisningen, både i faget samisk som første- og andrespråk, sier Mikkelsen. 

I faget samisk som førstespråk står språk- og tekstlære i sentrum. Elever skal bli trygge språkbrukere og skal få kunnskap om forskjellige temaer som gjelder språklige forhold, for at de kan bruke den kunnskapen til videre læring og i arbeidslivet. Mens i faget samisk som andrespråk er å snakke samisk og utvikling av ordforrådet veldig sentral. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.