Delish slipper debut-EPen «The Dip»

sheep

«The Dip» er debuten til det eksperimentelle pop-bandet Delish – en trio som består av tre godt kjente navn fra den norske alternative musikkscenen og den eksperimentelle og friere delen av jazzmiljøet. Debut-EPen slippes 23. september.

Natali Abrahamsen Garner, Johan Lindvall og Magnus Skavhaug Nergaard har komponert et glitrende verk som leker med pop-elementer samtidig som de tar oss med langt ut i lydekskursjonene trioens medlemmer kanskje er mer kjent fra gjennom andre prosjekter.

«The Dip» er en variert utgivelse som kombinerer filmatiske lydlandskap (nikkende til bl.a. Twin Peaks), field recordings og rett frem imponerende vakre og drømmende alternative poplåter med Garners trollbindende vokal flytende på toppen av svevende melodier og hypnotiserende beats – toppet med den magiske avslutningslåten «Deep Blue Yonder». En stemme som bærer med seg en kraft som får med seg lytteren selv når melodiene er fraværende, og ordene er ytret med en ektefølt ro.

Et kunstprosjekt med et solid grep om popmelodier som gjør en relativt alternativ debut lett tilgjengelig for et bredt publikum – også på sitt mest eksperimentelle. En sjelden kvalitet som må verdsettes og omfavnes.

Etter at den daværende duoen slapp singelen «Eden» (Earthly Habit) i 2018, ble Natali Abrahamsen Garner og Johan Lindvall booket til by:Larm i 2019. I tiden etter dette ble besetningen utvidet med multi-instrumentalisten Magnus Skavhaug Nergaard under arbeidet med «The Dip».

Samlet sett og hver for seg har trioen en imponerende CV fra den norske alternative og eksperimentelle musikkscenen – inkludert egne prosjekter som Propan, Johan Lindvall Trio og Torg, deltakelse på årets kritikerroste album fra Jenny Hval, samarbeid med Susanna Wallumrød’s The Brotherhood of Our Lady, Andreas Røysum Ensemble, Signe Emmeluth’s Bonanza of Doom, for å nevne noen ytterst få eksempler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.