Riddu Riđđu får 1 million kroner til ny scene fra SpareBank1 Nord-Norge

scandic live nation

Den internasjonale urfolksfestivalen Riddu Riđđu Festivála, som holder til i Kåfjord kommune, ønsker å fortsette å være den største og viktigste arenaen for kulturutveksling for urfolk i nordområdene.

Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Riddu Riđđu har en sterk lokal forankring med global orientering og har i snart 30 år presentert urfolkskultur på en slette i den lille bygda Manndalen. Rundt festivaldagene øker antallet mennesker i bygda med mange tusen.

Riddu Riđđu Festivála vokser i antall publikum hvert år, og har behov for en ny og større scene som muliggjør å presentere større produksjoner. SpareBank 1 Nord-Norge sitt Samfunnsløfte bidrar blant annet til utvikling av arenaer, og har nå gitt 1 million kroner til Riddu Riđđus nye scene.

Sametinget og Troms fylkeskommune har også støttet utbyggingen med midler. Daglig leder Magne Wilhelmsen er glad for støtten som festivalen får fra viktige samarbeidspartnere.  

– Riddu Riđđu er fantastisk glade for at SpareBank 1 Nord-Norge ønsker å være med på et av tidenes løft for festivalen. Lávdi – den nye storscenen – vil gi Riddu Riđđu et løft som kommer til å gi publikum enda større opplevelser på festivalen! sier Wilhelmsen.

For festivalen er det viktig å benytte lokale leverandører i størst mulig grad. Det er Master Teknikk Bygg AS fra Kåfjord som står for utbyggingen av den nye scenen. 

– For oss er det viktig å bidra til lokal verdiskapning i regionen vår, og sammen drar vi lasset med å skape et bærekraftig næringsliv i nord, sier daglig leder Magne Wilhelmsen. 

Hege Olaussen, banksjef i SpareBank 1 Nord-Norge, er glad for å kunne bidra til at festivalen kan utvikle seg videre i årene som kommer. 

– Riddu Riđđu Festivála er Norges fremste scene for urfolk, og en viktig arena for hele landet. Samtidig er det et veldig verdifullt lokalt arrangement, som vi ser fram til hvert eneste år. Vi gleder oss skikkelig til å oppleve festivalen med en helt ny scene, sier Olaussen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.