Pizzanasjonen Norge: Ungdommen lever på pizza

pizza

Det er ingen tvil. Nordmenn elsker pizza og de fleste av oss spiser det flere ganger i måneden. Det viser en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Peppes Pizza som kartlegger nordmenns pizzavaner. Kun fire prosent nordmenn påstår at de ikke liker pizza.

Pizzaen har vært en folkefavoritt i Norge helt siden Peppes Pizza etablerte sine første restauranter her til lands på 70-tallet. Siden den gang har mange aktører kastet seg inn i kampen om pizzakundene, og for forbrukerne betyr det at valgene er endeløse, enten de ønsker seg frossenpizza, take-away, hjemmebakt eller restaurantpizza.

Pizza for resten av livet
En ting er i alle fall sikkert. De fleste nordmenn elsker pizza; i undersøkelsen svarer hele åtte av ti at de i stor grad liker pizza. Spesielt populært er det blant de yngste. I aldersgruppen 18-39 år svarer hver tredje spurte at de spiser pizza minst en gang i uken, og på spørsmål om hva de ville valgt om de måtte velge en middagsrett resten av livet, svarer like mange pizza. Hos Peppes er de ikke overrasket, og sier de har sett denne trenden lenge.

– Den yngste aldersgruppen velger først og fremst pizza når de skal kose seg litt ekstra og da er pizza et relativt enkelt alternativ som smaker godt. Et annet litt artig funn i undersøkelsen, er at over tre av fire i den yngste aldersgruppen har spist pizza til frokost, så her snakker vi virkelig en lojal kundegruppe, forteller Espen Hoff, administrerende direktør i Peppes Pizza.

Folket har talt: Ja til ananas!
Samtidig som de fleste kan enes om at pizza smaker godt, så er det ett pizzarelatert spørsmål som har splittet både familier og det norske folk i lang tid; passer ananas på pizzaen? Det har Peppes Pizza endelig fått svaret på, og undersøkelsen viser at majoriteten er uenige med stjernekokken Gordon Ramsey som startet debatten for et par år siden. Et klart flertall på 59 prosent svarer at de liker ananas på pizza.

– Vi pleier å ha noen varianter av pizza med ananas på menyen vår som har blitt veldig populære. Men det er selvfølgelig forståelig at noen er skeptiske til kombinasjonen, og da er det lov å spørre betjeningen om ananasen kan tas av. Uansett godt at vi endelig kan legge debatten på is nå, avslutter en smilende Peppes-sjef.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.