ANNONSE: På tide med nye fritidssko? Dette bør du se etter

Fritidssko og tursko kommer i mange ulike varianter og til forskjellige formål. Noen har tykkere såle for å tåle mer, mens andre har god pusteevne og føles lette på foten. Hvor og til hva slags type formål de skal brukes er avgjørende for å velge riktig fottøy. Det kan være lurt å tenke litt over hva slags type sko man har behov for, i forhold til hva de skal brukes til. Her får du noen tips.

Underlaget har mye å si

Hva slags underlag du ferdes i, vil ha stor betydning for hva slags type sko du bør velge. Er du en som går mye i skogen? Eller bor du midt i byen og går mye til jobb og andre fritidsaktiviteter? Underlaget vil si mye om hva slags såle du bør ha på skoen, hvor godt den bør være bygd opp rundt foten og ankelen, hva slags demping sålen har og hvor elastisk den kan være. 

Blir du ofte varm i føttene?

Hvor mye man svetter og opplever å bli varm i kroppen under bevegelse er helt individuelt. Noen blir varme i føttene, så fort de har fått på seg sko, mens andre kan gå i timesvis uten å merke stor forskjell. Dette vil være avgjørende for hva slags fritidssko du bør velge. Noen sko har bedre pusteevne enn andre som til gjengjeld kan være mer eller mindre vanntette og sørger for tørre føtter når man ferdes i skog- og myrområder. 

Går du mye oppover eller bortover?

Dersom man er en som ferdes mye i fjellet på fritiden, vil det være behov for sko med godt grep. Er man derimot en som liker å gå bortover på turstier og i byen, eller kanskje tar beina fatt når man skal på søndagsmiddag hos svigers, vil ikke gripeevnen til sålen ha like mye å si. Da er det viktigere å tenke på om skoen er komfortabel på foten og sitter godt. 

Velg komfort og kvalitet

Når man velger klær og utstyr, så tenker kanskje mange på hvilken farge skoen har og hvordan den ser ut. Det viktigste er uansett komforten og kvaliteten på skoen, slik at man har det godt i føttene og resten av kroppen mens man er ute på tur. Gode sko har stor betydning for alt fra tærne og helt opp til nakken. Skoene bærer oss gjennom hverdagen og viktigheten av kvaliteten på skoene kan aldri overdrives. Derfor bør valget av sko baseres på dens egenskaper og kvaliteten. 

Gå for sko som varer

Sko har, som alt annet, en viss levetid. Et par godt brukte sko vil ikke lenger ha den samme effekten som de hadde da de var nye. Sålen slites for hver gang skoene er i bruk og blir trykket lenger og lenger ned for hvert skritt man tar, samtidig som skoene kan miste stivheten etter mye bruk. Hvor lenge de varer avhenger av hvor mye de er i bruk, men å gå for fritidssko av god kvalitet vil alltid være det lureste valget. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten