ANNONSE: Økende interesse for aksjer i Norge

Nordmenn investerer rekordmye i fond og aksjer. I 2019 hadde nordmenn investert mer enn 55 milliarder kroner i aksjefond. Likevel har ikke alle hatt like stor suksess.

Det er ekstremt enkelt å handle aksjer, enten det er et meglerfirma som eies eller brukes av banken din, eller et av de uavhengige meglerfirmaene. Undersøk prisene så vel som bull og bear markedene.

Eksperter anbefaler å kjøpe rundt syv aksjer, men nesten 200 000 nordmenn eier bare én. Hensikten med å anbefale flere aksjer er å redusere risikoen, unngå å satse på feil selskap og dermed være mindre utsatt for markedssvingninger. Det er verdt å merke seg at omtrent 100 selskaper på Oslo Børs har aksjeprogram for ansatte, der flere av de ansatte eier kun aksjer i selskapet der de er ansatt.

Les også:  Hvordan sportsorganisasjoner kan forbedre kundelojalitet med CRM

Hvordan følge børsen?

Evnen til å fortelle om du er i et stigende eller fallende marked er avgjørende for handelsmenn. Bull-markeder kjennetegnes av stigende priser, vedvarende optimistisk stemning og en gunstig økonomisk bakgrunn. Et typisk kriterium for å definere et bull-marked er når prisen på et aktivum har beveget seg 20 % høyere fra det nylige, bemerkelsesverdige lavpunktet. Bull-markeder kan vare i måneder, om ikke år.

Les også:  Hvordan sportsorganisasjoner kan forbedre kundelojalitet med CRM

Et bear-marked kjennetegnes av fallende priser, lav eller negativ stemning og, i de fleste tilfeller, en forverret økonomisk bakgrunn. Bear-markeder kan forårsake alvorlige prissvingninger og bevegelser som kan vare i flere måneder eller år, men de har en tendens til å utfolde seg raskere enn bull-markeder.

Hvordan vi kan vinne på aksjer

Både nedgangstider og oppgangstider gir gode muligheter for fortjeneste. Nøkkelen til å tjene penger er å bruke teknikker og ideer som er tilpasset forholdene på disse markedsplassene. Dette krever utholdenhet, disiplin, oppmerksomhet og evnen til å bruke både frykt og grådighet.

Les også:  Hvordan sportsorganisasjoner kan forbedre kundelojalitet med CRM

Shortsalg er når du låner aksjer og selger dem i forventning om at aksjekursen vil engang falle. Hvis aksjekursen faller, kjøper du de billigere aksjene for å dekke shortposisjonen og tjene på differansen. En salgsopsjon gir innehaveren rett til å selge en aksje til innløsningskursen til opsjonen utløper. I motsetning til en premie, der investor betaler mer for en eiendel enn dens nåværende markedsverdi.

Et kort børshandlet fond genererer avkastning som er det motsatte av en indeks. Short ETF-er er designet for å tjene på markedsfall. På grunn av denne inverse koblingen er korte, eller inverse ETF-er utmerket for investorer som ønsker å tjene på en nedgang i markedet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten