God plass i påskefjellet

natur

Været i fjellet skifter fort – husk fjellvettreglene og planlegg påsketuren godt, råder Den Norske Turistforening (DNT).

– Jeg skjønner godt at folk sjekker værmeldingen og blir litt i tvil om påskeplanene. Mitt beste tips er å bruke palmehelga til å planlegge resten av påsken, for det er god plass i fjellet og været blir bedre, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Etter uker og måneder med forberedelser er vertskap på DNTs 30 betjente hytter klare til å ta imot påsketuristene. Milevis av løyper er kvistet, matlager er fylt og senger redd opp.

– Påsken er noe av det vi gleder oss aller mest til. Vi har god plass og god stemning! Det er ruskete vær her på vidda nå, men det blir bedre veldig snart. Vi er klare med masse snø, bakst, fyr i peisen og åpne armer, sier Signe Søndrål, vertskap på Krækkja Turisthytte på Hardangervidda.

DNTs generalsekretær understreker at det er viktig å ha Fjellvettreglene i bakhodet når turen planlegges.

– Vi oppfordrer alle til å ta en prat med turfølget før dere legger i vei. Rett og slett et lite ferdaråd. Har dere en alternativ rute dersom været endres underveis? Er gruppa stødig nok på navigasjon – og har dere med nok mat og rett utstyr? Å ta seg tid til å stille seg selv og resten av turfølget slike spørsmål kan være avgjørende, sier Klarp Solvang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.