Opplæringsfartøy på plass ved Vest-Lofoten vgs

nfk

75 fot store Vårheim blir nytt opplæringsfartøy ved Vest-Lofoten videregående skole.

– Jeg er veldig glad vi er i mål med å få på plass en skikkelig båt til fiske- og fangst ved Vest-Lofoten videregående skole, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide.

MS Skårungen som har tjent elevene ved Vest-Lofoten videregående skole i flere tiår, er faset ut. Nå skal 75 fot store Vårheim inn i tjeneste for kommende fagarbeidere som går fiske- og fangst ved Vest-Lofoten videregående skole. Overtakelsen skjer etter et godt samarbeid mellom utdanningsavdelingen og Vest-Lofoten videregående skole.

– Vi har jobbet hardt med å finne en aktuell båt som dekker de mange ulike opplæringsmålene som elevene har ved fiske og fangst på Vest-Lofoten videregående skole, sier rektor ved Vest-Lofoten videregående skole, Kim Herulf Unstad.

Vårheim som er bygget i 1987, er rigget for snurrevad og delvis for fiske med not. Og vil kunne brukes i opplæring med et bredt spekter av fiskeredskaper.

– Vårheim vil kunne gi et bredt opplæringstilbud. Vi trengte å finne rett type båt, og har brukt litt tid på å lete i markedet. Nå har vi funnet en god løsning for elevene som skal få ei brei og god opplæring fram mot at de går ut i lære og til sist blir fagarbeidere, sier Eide.

Fylkesråd Eide understreker at Vårheim vil bli en god løsning, og slår fast at elevene ved fiske og fangst utdannes i næring der det er stort behov for dyktige fagarbeidere.

– Nå har vi fleksibilitet til å legge den praktiske delen av opplæringen til Vårheim, men vil også bruke andre båter i fiskerinæringen der det egner seg bedre. Men det føles svært godt å ha fått på plass et fartøy som skolen disponerer selv, avslutter fylkesråd for kompetanse og utdanning, Elin Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.